Om akupunktur

Akupunktur i Danmark er en af de mest anvendte behandlingsmetoder uden for det offentlige sundhedssystem. Tendensen viser, at danskernes brug af akupunktur er støt stigende.

Statens Institut for Folkesundhed har udgivet en stor undersøgelse over danskernes brug af alternativ behandling.

Fra 2005 til 2017 er den procentvise andel af danskere, som har anvendt akupunktur på et tidspunkt i deres liv steget fra 16% til 28,8%.

Sådan foregår en behandling

Hvis du ikke tidligere har anvendt akupunktur, så læs mere om, hvordan en behandling foregår.

Danskernes brug af akupunktur

Statens Institut for Folkesundhed har udgivet en stor undersøgelse over danskernes brug af alternativ behandling. Fra 2005 til 2017 er den procentvise andel af danskere, som har anvendt akupunktur på et tidspunkt i deres liv steget fra 16% til 28,8%.

Andre behandlingsmetoder

En PA-godkendt akupunktør anvender ofte små sterile engangsnåle under behandlingen. Men der findes en lang række andre behandlingsmetoder inden for akupunkturen, som din behandler også kan finde på at anvende.

Sygdomme og symptomer

Akupunkturbehandling er kendt for at kunne bidrage til lindring af symptomer af en række forskellige tilstande. Få viden om akupunkturens virkning på flere af disse.

Forskning i akupunktur

Er der evidens for, at behandling virker? Det er et ganske rimeligt spørgsmål at stille til enhver type medicin eller terapiform, før man indleder behandling. Det gælder også akupunktur.

Reaktioner og bivirkninger

De fleste vil opleve reaktioner på akupunkturbehandling. Når reaktioner på en behandling er ubehagelige eller generende, kaldes det bivirkninger. Også selv om reaktionerne er helt almindelige og velkendte efter en behandling. Du kan læse mere om reaktioner, bivirkninger samt risici under og efter en akupunktur behandlinger her.

Find en behandler der kan hjælpe.

Hvor finder du en PA-godkendt akupunktør?

Du kan finde en PA-godkendt akupunktør nær ved din bopæl, uanset, hvor du bor. Vi har mere end 500 PA-godkendte medlemmer fordelt i landet. Alle er klar til at hjælpe dig. Indtast postnummeret på den nærmeste større by for at se, hvem du kan få hjælp hos.