Værd at vide om akupunktur og akupunktører

Akupunktur i Danmark er en af de mest anvendte behandlingsmetoder uden for det offentlige sundhedssystem. Tendensen viser, at danskernes brug af akupunktur er støt stigende.

Vi vil her give dig viden om, hvorfor akupunktur er en af danskernes foretrukne behandlingsformer, hvordan akupunktur kan lindre og afhjælpe sygdomme/symptomer og hvordan behandlingen foregår.

Hvilken akupunktør skal du vælge?

I Danmark er akupunktør ikke en beskyttet titel. Der er derfor ingen krav til nogen form for uddannelse for at praktisere. Vores medlem-mer skal opfylde strenge krav til uddannelse og Førstehjælp. Vi vejleder dig til, hvad du skal se efter, når du vælger behandler.

Hvordan kan akupunk-tur hjælpe dig?

Akupunktur kan afhjælpe og lindre en række symptomer og lidelser. Der er stærk evidens for en lang række lidelser, hvor akupunktur har sin effekt. Mange patientforeninger anbefaler også brugen af akupunktur ligesom akupunktur bruges mere og mere i sundhedsvæsenet.

Værd at vide om behandlingen

Få indblik i, hvordan en akupunkturbehandling foregår samt de forskellige andre behandlingsmetoder, en akupunktør anvender. Læs om hvad kan du forvente når du går til behandling.

Din garanti for høj sikkerhed og kvalitet

Patientsikkerhed er i fokus hos en PA-godkendt akupunktør. Der stilles er en række høje krav til uddannelse, hygiejne og etik.

Tilskud til akupunktur

Det er muligt at opnå tilskud til akupunktur fra flere private sundhedsforsikringer og fra "sygeforsikringen danmark".

Forskning i akupunktur

Der er evidens for virkning af akupunktur inden for en række forskellige lidelser og symptomer.

Find en behandler der kan hjælpe.

Hvor finder du en PA-godkendt akupunktør?

Du kan finde en PA-godkendt akupunktør nær ved din bopæl, uanset, hvor du bor. Vi har mere end 500 PA-godkendte medlemmer fordelt i landet. Alle er klar til at hjælpe dig. Indtast postnummeret på den nærmeste større by for at se, hvem du kan få hjælp hos.