Kursusoversigt

Her kan du finde alle de kurser der er relevant efteruddannelse. Listen opdateres løbende.

Vær opmærksom på, at Brancheforeningen Praktiserende Akupunktører fraskriver sig alle former for ansvar i forhold til kursusafvikling og økonomi for kurset. Dette foregår direkte mellem kursist og udbyder og foreningen har ingen ansvar herfor.

Grunduddannelse i Auriculoterapi

Hele grundpakken til reduceret pris. Behandlingsstrategier der giver dybdegående og langevarige resultater, med 20 timers E-learning, 8 timers webinar og 6 dages fremmødedage.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København Ø

Tidsrum: 9-17

Læs mere Luk
3 sep.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godhjælp
Kursus slut: 07-05-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger osv.
Pris: 4615
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Allerede når du har deltaget på modul 1, kan du med det samme begynde at benytte din nye tillærte viden i din klinik med succes. Se, hvad du lærer på de enkelte moduler herunder.

Første dag på hvert modul er selvstudie, som foregår gennem e-learning. Fordelen er, at du selv bestemmer hvor og hvornår på dagen du vil studere. Du kan se videoerne så mange gange du vil, og gennemgå quizzerne igen, hvis du har behov for det. Første dag på modul 3 foregår som webinar. Det betyder, du kan sidde hjemme og modtage undervisning i ro og mag, gennemgå den nye teori og stille spørgsmål til det, du har lært på modul 1 og 2.

Vi gennemgår materialet sammen, de 6 dage hvor du kommer på skolen, så du både har en viden og en forståelse af materialet, og kan bruge det i praksis.

Modul 1:

Modul 1 kurset indeholder materiale og undervisning i forståelsen af øret, og hvordan du kan bruge det terapeutisk. Vi gennemgår det konkret anatomisk, så du kan forstå og navigere i litteratur sidenhen. Vi gennemgår placering af reflexzonerne i øret, det vil sige organer, arme og bens placering i øret mm.

De redskaber du skal bruge for at behandle med AuriculoTerapien, bliver vist og behandlingsmetoderne gennemgået, let og forståeligt. Det gælder både hvordan du benytter de forskellige redskaber og evt. forholdsregler der måtte være

 • Hvad er AuriculoTerapi / Øre Akupunktur og hvordan bruger vi det.
 • Forstå forskellen på vestlig medicinsk og østlig medicinsk tilgang til øreakupunktur og få mere dybde i dine behandlinger.
 • Ørets anatomi, forstå at benytte ørets fulde potentiale med indblik i ørets opbygning.
 • Hvordan er koppen reflekteret i øret og hvordan benytter vi den viden.
 • Introduktion til de redskaber vi benytter til AuriculoTerapi
 • Punktplacering og forståelse
 • Nogier-puls /VAS
 • Stikteknik og nåleforståelse
 • Masser praktisk og øvelse, samt behandling af hinanden.
Disse lidelser/problematikker kommer vi ind på i modul 1:
 • Allergi
 • Immunstimulation
 • Fordøjelse
 • Beroligende behandling, NADA punktkombination
 • Nikotinafvænning
 • Vægtregulering og Sukkertrang
Modul 2:

På modul 2 kurset går vi i dybden med rygradens placering i øret. Det giver en stor behandlingskompetence at kunne navigere i rygraden og nervesystemet, og udvider dine muligheder for at komme i dybden med dine patienters problemstillinger. Vi gennemgår skelettet, dermatomerne, myotomerne og det perifere nervesystem, og hvordan du kan behandle ud fra denne viden om kroppen.

Modul 2 er også kurset hvor du vil blive introduceret til posturologien, og hvordan du med den viden, let og årsagsbehandlende, kan behandle smerter i hele kroppen.

Disse lidelser/problematikker kommer vi ind på i modul 2:

 • Blodtryksregulerende behandling
 • Ar-behandling – fysiske, psykiske og medicinske ar
 • Smerte, led og muskler
  - Piskesmæld og hjernerystelse
  - Smerter efter operationer
  - Tennis og golfalbue 
  - Skulder og nakkesmerter
  - Lændesmerter
  - Smerter i knæ, ankler og fødder
  - Hovedpine og migræne

På dette kursus vil du også lære at få øje på og tolke de tegn, som kan ses på øret. Vi gennemgår flere former for terapiforhindringer, og hvordan du behandler dem.

Modul 3: 

På modul 3 vil du også lære at få øje på og tolke de tegn, som kan ses på øret. Vi gennemgår flere former for terapiforhindringer, og hvordan du behandler dem. Det giver dig flere behandlingsmuligheder og mere dybde i både behandling og forståelse af din patient, og hvad det er du skal arbejde med for at behandle årsagen til ubalancen. Med AuriculoMedicinen vil du kunne diagnosticere og behandle en større sammenhæng i sygdomsbilledet.

Dette lærer du på modul 3:

 • hvordan påvirker lys og farver vores krop
 • hvordan benyttes lys og farver til diagnostik og behandling, bl.a. med:
  hvidlystest
  farvetest
  fotogram
  fotoperception og emission
 • om faser. Forståelse af hvordan du bruger fase 1, 2, 3 og 4 i øret
 • frekvenser til diagnostik og behandling
 • om terapiforhindringer og hvordan du behandler dem
 • at lave lateralitetstest
 • signatur – at søge direkte på kroppen og behandle stedet i øret
 • behandle homologpunkter
 • lave ossilationstest

Underviser:

Rikke Godthjælp er uddannet Akupunktør og Zoneterapeut i 2003 fra Helseskolen i Søborg. Blev allerede under sin grunduddannelse til akupunktør betaget af Posturologi, Auriculoterapi og Auriculomedicin.

Kontaktperson:
Email:

Kursus i kraniel justering af voksne.

Kunne du tænke dig at supplere din behandling med endnu en behandlingsform, er dette kursus på 10 dage i kranio-sakrale teknikker helt sikkert noget for dig.

Sted: Cemtec, Majsmarken 1, 9500 Hobro

Tidsrum: Kl.9.00 til kl. 16.00

Læs mere Luk
8 nov.
Udbyder: Kursuscenter Helle Roed
Undervisere: Lars Kjeldal
Kursus slut: 04-02-2022
Forplejning: Der er en bolle ved kursus start, let frokost kl 12 og lidt sødt om eftermiddagen. Der er kaffe, te, vand og frugt på bordet under kurset.
Målgruppe: Alle behandlere
Pris: 13000
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse

Kunne du tænke dig at supplere din behandling med endnu en behandlingsform, er dette kursus på 10 dage i kranio-sakrale teknikker helt sikkert noget for dig.

Kraniosakralterapi (KST) er en behandlingsform der er nært beslægtet med osteopatien og kiropraktikken. Den går i al sin enkelthed ud på, at bringe kraniet i balance ved at behandle hjernehinder og suturer (knoglesamlinger) i kraniet. Behandlingen er i og for sig enkel, men kræver et godt håndelag. Derfor strækker kurset sig over ti dage.

Følgende symptomer bliver som regel positivt påvirkede af KST: Hovedpiner, nakkesmerter, svimmelhed, samsynsproblematikker, kæbeproblematikker, kæbespændinger, skævheder i rygsøjlen mm.

Er du f.eks. zoneterapeut eller akupunktør, vil du med dette kursus for en ekstra behandlingsteknik til din i forvejen gode behandlerværktøjskasse.

For dig som er massør / manuel behandler / fysioterapeut vil KST kunne lette arbejdet med kæbesmerter samt nakke- og skuldersmerter meget, ligesom funktionelle skolioser og skæve spændinger langs rygsøjlen afbalanceres.

For dig som er myoreflexterapeut vil det især være markant hvor meget kæbespændinger løsnes ved KST, samt åbenlyst hvor vigtigt det er, at få centreret occipitalknoglen (nakkebenet) i forhold til atlas, idet atlas kun kan falde helt på plads, når kraniet er korrekt balanceret på den!

For dig som er posturolog vil du endelig kunne komme til at rette kæben manuelt ved posturologiske bidproblematikker, samt løsne fixpunktet (annulus of Zinn) for øjenmuskulaturen, så højre og venstre øje får samme muskeltonus.

Kurset forløber over 2x 4 dage med en supervisionsdag efter hvert modul. Der er ingen eksamen, kurset berettiger ikke til momsfritagelse eller RAB godkendelse, og det er ikke meritgivende hos andre, der udbyder uddannelsesforløb i KST.

Modul 1, mandag, tirsdag, onsdag og torsdag den 8.- 11. november 2021
Dette modul svarer til hvad andre kalder KST1. Her får du grundlæggende viden om anatomien og fysiologien i det kraniosakrale system. Du lærer ligeledes at udføre en 10 trins protokol, der behandler det kraniosakrale systems væske- og hindesystem.

Supervision 1, Mandag den 6. december 2021
Supervision af første kursus. Spørgsmål og svar samt masser af praktik. Husk at KST i høj grad er et håndelagsfag!

Modul 2, Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag den 11.- 14. januar 2022
Dette modul svarer til hvad andre kalder KST2 og KST3. Her arbejder vi udelukkende med kraniets ydre og indre suturer. På dette kursus har vi biomekanikken, myoreflexterapien og posturologien i fokus! Du lærer en 10 trins protokol, der afspænder hele kraniets suturelle system og rebalancerer kraniet på rygsøjlen.

Supervision 2, Fredag den 4. februar 2022
Supervision af andet kursus. Spørgsmål og svar samt masser af praktik. Afslutning.

Det anbefales på det varmeste, at du efter første kursus begynder at praktisere, og meget gerne når at udføre 10-20 behandlinger imellem modul 1 og 2, samt 10-20 behandlinger imellem kursus 2 og supervision 2.

Tidligere kursister udtaler: "Kan varmt anbefale kurset og ikke mindst underviser Lars. KST og posturologi supplerer hinanden godt. Desuden giver KST alene også ro, selv klienter med PTSD oplever en ro og stabilitet" Lone Steen
" Jeg har gode erfaringer med at anvende teknikkerne fra dette kursus i sammenhæng med posturologisk udredning. Varm anbefaling herfra" Anne Mølgaard

Kontaktperson: Helle Roed

Gynækologi og abdominaldiagnose

Få en grundig indføring i Gynækologi og abdominaldiagnose

Sted: Vadstrupvej 41, 2880 Bagsværd

Tidsrum: 9.00 - 16.30 begge dage

Læs mere Luk
11 dec.
Udbyder: Vibeke Bergfors
Undervisere: Claus Sørensen
Kursus slut: 12-12-2021
Forplejning:
Målgruppe: Akupunktører / akupunkturstuderende
Pris: 1900
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse

Deltag som løsgænger på kurset, hvis du har brug for at friske emnet op og få nye øjne på behandlingsmuligheder og diagnostik af gynækologiske lidelser. Kurset byder endvidere på abdominaldiagnose.

Der undervises fra 9.00 – 16.30 hver dag.

Pris for deltagelse er 1900 kr. for begge dage.

Underviser: Claus Sørensen

Kontaktperson:

Moxa weekend i København

Lær de forskellige typer af moxa og deres traditioner at kende, og få en teoretisk forståelse af moxa-behandling. Du vil komme til at arbjede med alle slags moxa på kurset.

Sted: Nørre Søgade 27A, 1370 København K

Tidsrum: Kl. 9.00-16.00 (begge dage)

Læs mere Luk
15 jan.
Udbyder: København & Aarhus Akupunkturskole
Undervisere: Lars Schuster
Kursus slut: 16-01-2022
Forplejning: Morgenmad, kaffe og te
Målgruppe: Akupunktører og akupunkturstuderende
Pris: 1500
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse

På workshoppen lærer du de forskellige typer af moxa og deres traditioner at kende, og får en  teoretisk forståelse af moxa behandling, samt praksis af Kinesiske og Japanske moxa behandlingsmetoder og teknikker.

Du arbejder selv med dem og lærer at lave tråd-moxa, moxa-kegler, salt-moxa og mange andre typer.

Moxa-behandlingsteknikker medvirker til at:

 • Varme meridianer og uddrive kulde
 • Opløse stagnationer af Qi og blod samt fjerne smerter
 • Styrke og løfte Qi og yang
 • Udtørre fugt
 • Regulere menstruationer

Workshoppen finder sted over d. 15-16 januar 2022 i København og begge dage er fra kl.9.00-16.00

Beskrivelse (www): https://www.kbh-aku.dk/moxa/
Kontaktperson: Nicholas Garner

Smertelindring med øre - akupunktur

Som enkeltstående behandlingsform er øreakupunkturen uden tvivl den terapi der kan frembringe de mest spektakulære resultater i løbet af sekunder!

Sted: Cemtec, Majsmarken 1, 9500 Hobro

Tidsrum: Kl. 9.00 til kl 16.00

Læs mere Luk
18 jan.
Udbyder: Kursuscenter Helle Roed
Undervisere: Lars Kjeldal
Kursus slut: 19-01-2022
Forplejning: Der er en bolle ved kursus start, let frokost kl 12 og lidt sødt om eftermiddagen. Der er kaffe, te, vand og frugt på bordet under kurset.
Målgruppe: Alle behandlere
Pris: 2598
Beskrivelse

Som enkeltstående behandlingsform er øreakupunkturen uden tvivl den terapi der kan frembringe de mest spektakulære resultater i løbet af sekunder!

Hele kroppen er afspejlet i øret, derved kan øreakupunktøren finde præcist det sted i kroppen, der skal behandles ved at finde punktet i øret. Det er lidt på samme måde som zoneterapeuten finder punkterne i fødderne, hvor hele kroppen også er afspejlet.

Den øreakupunktur du vil lære på kurset her er den franske øreakupunktur, der er udarbejdet af læge og forsker Paul Nogier.

Smertelindring er en leg med øreakupunktur, og det er overraskende hvor effektiv og vedvarende denne smertelindring er.

På kurset lærer du at anvende magnetkugleplastre og traditionelle nåle til behandling af f.eks. ischias-smerter, frossen skulder, hold i nakken, kæbespændinger, løberknæ mm.

• Øreakupunkturen er en meget simpel og uhyre effektiv teknik til smertebehandling.
• Denne form for smertelindring giver ofte dramatiske forbedringer på bare en enkelt behandling.
• Øreakupunkturen er simpel at forstå, samt let og ufarlig at udføre.

Du vil efter kurset være klar til at gå hjem og bruge øre- akupunkturen på dine klienter i klinikken.

Du skal medbringe en blå trykpen, som kan købes ved acupunctureshop.!!!!

Tidligere kursister udtaler:
"Fagligt meget godt. Var også visuelt godt, så det gav en god forståelse. Levede fuld op til min forventninger. Det er jo helt fantastisk" Rikke Isak
"Rigtig godt kursus og meget brugbart for mig" Helle Aaquist
"Fantastisk spændende indhold / undervisnigsform / kursusleder. Hele vejen interessant og brugbart materiale. Vidunderligt mad - dejligt lokale med god cirkulation og lys. Luksus med nams og frugt og the under hele dagens forløb. Tak til Lars og alle I andre " Mette Dam, Skælskør

Kontaktperson: Helle Roed

Tui Na massage uddannelse

Lær et komplet behandlingssystem med omkring 30 håndteknikker, og forstærk din øvrige behandling med Tui Na massage!

Sted: Nørre Søgade 27A, 1370 København K

Tidsrum: Fredag: kl. 18.00 – 21.00. Lørdag og søndag: kl. 10.00 – 18.00

Læs mere Luk
21 jan.
Udbyder: København & Aarhus Akupunkturskole
Undervisere: Jonas Brenner
Kursus slut: 30-10-2022
Forplejning: Kaffe, te og snacks
Målgruppe: Kropsbehandlere, fysioterapeuter og sundhedspersonale, massører, akupunktører, og RAB behandlere.
Pris: 15000
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse

Over 4 weekender på et år kan du blive uddannet i Tui Na massage.

Tui Na massagen giver dig:

 • Et komplet behandlingssystem med omkring 30 håndteknikker
 • Qi Gong øvelser til din egen selvkultivering
 • Rehabiliteringsøvelser til dine klienter

Hvad er Tui Na?

Zheng (korrekt) Gu (knogle) Tui (skub) Na (greb) er en kropsmassage der tager udgangspunkt i de samme principper man benytter i Traditionel Kinesisk Medicin (TCM). Der arbejdes ud fra kroppens meridiansystem med stræk, trykpunkter og roterende ledbevægelser for at afbalancere kroppen, og Tui Na er kendt for sin dynamiske og effektive tilgang til kroppens problemstillinger. Det er et komplet behandlersystem hvor man manuelt arbejder med kroppens muskler, sener, fascier, led og meridiansystem. Tui Na behandler lidelse af både smertekarakter og problemer i det indre organsystem.

For at have de bedste forudsætninger for at kunne benytte denne behandlingsform, lærer du hver weekend nye brugbare Qi Gong øvelser til glæde for dig selv og dine klienter.

Er du kropsbehandler, massør, akupunktør eller lignende og interesserer du dig for kinesisk medicin, så er denne Tuina massage uddannelse noget for dig. Tui Na er let at integrere i din øvrige behandling og forstærker behandlingseffekten.

DATOER:

 1. weekend: 21-23. januar 2022
 2. weekend: 29. april -1. maj 2022
 3. weekend: 12.-14. august 2022
 4. weekend: 29.-30. oktober 2022

Tidspunkter: Fredag: 18.00 – 21.00. Lørdag og søndag: 10.00 – 18.00

INTRODAGE om Tui Na d. 13 eller 14. november 2021 kl.8.30-15.30 (pris: 750,- for en dag).

Kontaktperson: Nicholas Garner

Temadag i behandling af skulder, arm, håndled og fingre

Lær at behandle skulder, arm, håndled og fingre. Her vil du få kendskab til anatomien omkring, samt lære at behandle skulder, arm, håndled og fingre relaterede problemer ved brug af relevante nåle- og behandlingsteknikker.

Sted: Nørre Søgade 27A, 1370 København K

Tidsrum: Kl. 15.00-20.00

Læs mere Luk
26 jan.
Udbyder: København & Aarhus Akupunkturskole
Undervisere: Nicholas Garner
Kursus slut: 26-01-2022
Forplejning: Kaffe, te og snacks
Målgruppe: For akupunktører, akupunkturstuderende og alle der har gennemgået det 5 dages kursus i vestlig medicinsk akupunktur eller har en anden baggrund i akupunktur som fysioterapeut eller andet sundhedspersonale.
Pris: 950
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse

KOM TIL TEMADAG!

Til temadagen får du indgående anatomisk kendskab til regionen samt nerver, sener, muskulatur, ligamenter og bevægelser. Du får også kendskab til organernes funktioner og deres relationer til det muskuloskeletale væv med muskler, sener og fascier samt knogler, brusk og ligamenter.

Der gennemgås også de mest almindelige sygdomme, diagnoser og ubalancemønstre, som vi ser i klinisk praksis, og der behandles med relevante nåle- og behandlingsteknikker med kombinationen af både vestlig medicinsk akupunktur samt klassisk akupunktur. Alle nåleteknikkerne gennemgås så du kan bruge dem i dine behandlinger umiddelbart efter endt kursus.

Du får også et grundigt gennemarbejdet kompendium, og så er der ellers primær fokus på at palpere, teste, trykke og stikke.

Du vil lære at behandle:

 • Frossen skulder
 • Impingement
 • Rotator cuff problemer
 • Tennis- og golfalbue
 • Musearm
 • Karpaltunnelsyndrom
 • Tommelfingerens smertetilstande
Kontaktperson: Nicholas Garner

Temadag om behandling af Allergier og forkølelse

Lær at behandle allergier og forkølelser. Her vil du få kendskab til anatomien omkring, samt lære at behandle problematikkerne ved brug af relevante nåle- og behandlingsteknikker.

Sted: Nørre Søgade 27A, 1370 København K

Tidsrum: Kl.15.00-21.00

Læs mere Luk
26 jan.
Udbyder: København & Aarhus Akupunkturskole
Undervisere: Nicholas Garner
Kursus slut: 26-01-2022
Forplejning: Kaffe, te og snacks
Målgruppe: For akupunktører, akupunkturstuderende og alle der har gennemgået det 5 dages kursus i vestlig medicinsk akupunktur eller har en anden baggrund i akupunktur som fysioterapeut eller andet sundhedspersonale.
Pris: 950
Beskrivelse

Til temadagen får du indgående anatomisk kendskab til regionen samt nerver, sener, muskulatur, ligamenter og bevægelser. Du får også kendskab til organernes funktioner og deres relationer til det muskuloskeletale væv med muskler, sener og fascier samt knogler, brusk og ligamenter.

Der gennemgås også de mest almindelige sygdomme, diagnoser og ubalancemønstre, som vi ser i klinisk praksis, og der behandles med relevante nåle- og behandlingsteknikker med kombinationen af både vestlig medicinsk akupunktur samt klassisk akupunktur. Alle nåleteknikkerne gennemgås så du kan bruge dem i dine behandlinger umiddelbart efter endt kursus.

Du får også et grundigt gennemarbejdet kompendium, og så er der ellers primær fokus på at palpere, teste, trykke og stikke.

Du vil lære at behandle:

 • Forebyggelse og behandling af sæsonbetonet allergi
 • Overfølsomheder
 • Helårsallergi
 • Immunforsvaret og allergier
 • Forkølelser og luftvejslidelse
Kontaktperson: Nicholas Garner

Auriculoterapi modul 1 - Januar

Let at implementere i din praksis. Stærke og dybdegående resultater. 8 timers online-undervisning inden kursusstart.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København Ø

Tidsrum: 9-17

Læs mere Luk
29 jan.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godthjælp
Kursus slut: 30-01-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger osv.
Pris: 1545
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Når du har deltaget i modul 1, kan du med det samme begynde at benytte din nye tillærte viden i din klinik med succes.

8 timers er selvstudie, og foregår som e-learning. Det er let og tilgængeligt på alle platforme.

Du vil blive præsenteret for en video der forklarer et emne med lette angivelser og forklaringer.

Efterfølgende er der er en quiz, der tester din forståelse af materialet, så du er sikker på, du er klædt på til undervisningen efterfølgende. Nogle af videoerne hører der materiale til, som du skal printe ud og udfylde, og som du kan sidenhen også kan benytte i din klinik.

Du kan gennemgå materiale og quiz lige så mange gange du har lyst til.

De 2 dage hvor der er undervisning på skolen, gennemgår vi materialet sammen og finder zoner og områder, samt tester på hinanden, så det også sidder i fingrene og ikke kun mellem ørene :-D

Modul 1 kurset indeholder materiale og undervisning i forståelsen af øret, og hvordan du kan bruge det terapeutisk. Vi gennemgår det konkret anatomisk, så du kan forstå og navigere i litteratur sidenhen. Vi gennemgår placering af reflexzonerne i øret, det vil sige organer, arme og bens placering i øret mm.

De redskaber du skal bruge for at behandle med AuriculoTerapien, bliver vist og behandlingsmetoderne gennemgået, let og forståeligt. Det gælder både hvordan du benytter de forskellige redskaber og evt. forholdsregler der måtte være.

Underviser:

Rikke Godthjælp er uddannet Akupunktør og Zoneterapeut i 2003 fra Helseskolen i Søborg. Blev allerede under sin grunduddannelse til akupunktør betaget af Posturologi, Auriculoterapi og Auriculomedicin.

Kontaktperson:
Email:

Øvedag - Auriculoterapi

Disse dage er altid helt fantastiske, fordi de er tilpasset lige præcis deltagerne på selve dagen.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København Ø

Tidsrum: 9-17

Læs mere Luk
30 jan.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godhjælp
Kursus slut: 30-01-2022
Forplejning:
Målgruppe: Alle, som har lært Auriculoterapi og VAS, svarende til Auriculo Modul 1 kursus.
Pris: 900
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Kurset varer 8 timer.

For at deltage på dette kursus skal du have deltaget på et AuriculoTerapi / ØreAkupunktur kursus ved Rikke Godthjælp, eller tilsvarende.

DELTAG I ØVEDAGEN
Disse dage er altid helt fantastiske, fordi de er tilpasset lige præcis deltagerne på selve dagen. Vi tager de emner op, der er ønsker om, og gennem går det, du er nysgerrig eller usikker på.

Vi anbefaler, du forbereder dig ved at gøre dig overvejelser om, hvad du gerne vil arbejde med på denne dag. Skriv gerne dine spørgsmål ned og send dem evt. til Rikke inden.

På denne dag ser vi eksempelvis på:

 • AuriculoTerapeutiske tests, og hvordan de udføres
 • Punktlokalisationer
 • Punktkombinationer
 • Behandlingsstrategier
 • Gennemgår hvordan div apparater fungere
 • Gennemgår øvelser
 • Evt. gennemgang af medbragte cases

Underviser:

Rikke Godthjælp er uddannet Akupunktør og Zoneterapeut i 2003 fra Helseskolen i Søborg. Blev allerede under sin grunduddannelse til akupunktør betaget af Posturologi, Auriculoterapi og Auriculomedicin.

Kontaktperson:
Email:

Grundlæggende posturologi

Generelt kan man sige at kurset primært er undersøge, diagnose og afklare klientens problem. Der bliver vist behandling på flere af kursisterne.

Sted: Cemtec, Majsmarken 1, 9500 Hobro

Tidsrum: Kl.9.00 til kl, 16.00

Læs mere Luk
7 feb.
Udbyder: Kursuscenter Helle Roed
Undervisere: Lars Kjeldal
Kursus slut: 09-02-2022
Forplejning: Der er en bolle ved kursus start, let frokost kl 12 og lidt sødt om eftermiddagen. Der er kaffe, te, vand og frugt på bordet under kurset.
Målgruppe: Alle Behandlere
Pris: 3900
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse
Posturologien handler om, hvordan hjernen sammensætter de indtryk, den får om kroppens stilling. Særligt 3 områder påvirker vores balance, nemlig fødderne, øjnene og kæben. Hjernen kobler alle sanseindtrykkene sammen, og finder ud fra disse indtryk en måde at bære kroppen på, så sansningerne passer sammen.

Er der 'fejl' i sansningerne, kan dette resultere i skæv hoftestilling, uens skulderhøjde og alle følgerne af dette med smertepåvirkninger i bækken, ben, ryg, nakke, skuldre, arme og kranium.

Det er altså lige præcist her, vi vil finde langt de fleste årsager til vore klienters tilbagefald, og den grundlæggende årsag til klientens smerter!

Kurset giver en indføring i at diagnosticere og behandle klienten posturologisk med indlægssåler, chip (NEUROSTAB), øreakupunktur og magneter, for derigennem at nå langt bedre og mere holdbare resultater med din manuelle behandling, hvad enten du er kraniosakral terapeut, massør, zoneterapeut, kiropraktor, akupunktør, fysioterapeut eller osteopat.

Kort sagt et kursus for alle der ønsker holdbare resultater!

Generelt kan man sige at kurset primært er undersøge, diagnose og afklare klientens problem. Der bliver vist behandling på flere af kursisterne.

Tidligere kursister udtaler:
" Lars er rigtig god til at strukturere sit stof - og holde det enkelt. Jeg tænker at det som erfaren behandler kunne være fristende at trække det komplicerede og specielle frem - og det har man ikke brug for som begynder. Så stort skulderklap til Lars for struktur og enkelhed og gentagelse." Gitte Uldal
" Super god og pædagogiske Lars" Catrine Saramarie
" Kommer gerne tilbage på kursus en gang"
" Det er fedt med praktikken, samt Lars er fantastisk underviser, på et plan hvor alle kan være med" Anette Kjær
" Kurset er så brugbart - lige til at gå hjem og anvende i klinikken. Det binder teorier og praktik sammen"
Kontaktperson: Helle Roed

Masterclass i posturologisk praksis (1)

På dette et-dagskursus vil der udelukkende være praktisk arbejde med posturologien. Du vil opleve Lars Kjeldal diagnosticere og behandle 4-5 udefrakommende klienter med forskellige posturologiske udfordringer.

Sted: Cemtec, Majsmarken 1, 9500 Hobro

Tidsrum: Kl. 9.00 til kl 16.00

Læs mere Luk
10 feb.
Udbyder: Kursuscenter Helle Roed
Undervisere: Lars Kjeldal
Kursus slut: 10-02-2022
Forplejning: Der er en bolle ved kursus start, let frokost kl 12 og lidt sødt om eftermiddagen. Der er kaffe, te, vand og frugt på bordet under kurset.
Målgruppe: For dig der har deltaget på kurset i Grundlæggende posturologi
Pris: 1600
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse

Denne masterclass er tænkt som en fortsættelse af grundkurset i posturologi, og således kan alle der har taget kurset Grundlæggende posturologi, med Lars Kjeldal som underviser, deltage i denne masterclass.

For dig som er ny posturolog, vil dette kursus vise dig posturologiens anvendelse i praksis. For dig som er garvet posturolog, vil du på denne dag have mulighed for at genopfriske diagnosemodeller, skærpe din behandlingsstrategi og måske få et par fif til nye behandlingsmetoder.

På dette et-dagskursus vil der udelukkende være praktisk arbejde med posturologien. Du vil opleve Lars Kjeldal diagnosticere og behandle 4-5 udefrakommende klienter med forskellige posturologiske udfordringer.
Disse klienter er ikke før behandlet af Lars, så det vil være helt ligesom en almindelig dag i klinik praksis med nye klienter. Således vil du forhåbentlig få mulighed for at se korrektioner af fodstilling, bidstilling og samsyn denne dag.

Der vil blive brugt forskellige modaliteter til behandling som kraniosakralterapi, ledmanipulation, auriculomedicin med frekvenser og farver, lateralitetsbehandling, forslag til homøopati og meget mere. Undervejs vil der være rig lejlighed for at stille spørgsmål, diskutere indsatsfokus og behandlingsstrategi.

Hvis du har en klient, som du gerne vil have udredt og behandlet posturologisk på denne dag, bedes du kontakte Lars på sms 28102035.

Er du behandler, så tæller denne dag som efteruddannelse. Er du studerende, så tæller dagen som praktik.

Kontaktperson: Helle Roed

Fordøjelsen - Temaaften

Fordøjelsen har en central rolle i vores velbefindende. Lær hvilke punkter du kan bruge i din behandling i AuriculoTerapiens verden.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København Ø

Tidsrum: 16-20

Læs mere Luk
12 feb.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godhjælp
Kursus slut: 12-02-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger o.l. For at deltage på dette kursus skal du minimum have deltaget på AuriculoTerapi 1 eller tage 2 timers e-learning.
Pris: 350
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Du kan deltage ved fremmøde eller webinar

Kurset er på 4 timer.

Har du ikke taget AuriculoTerapi modul 1, anbefaler vi at du tager AuriculoTerapi for Novicer e-leraning inden kursusstart.

FORDØJELSEN HAR EN CENTRAL ROLLE I VORES VELBEFINDENDE

Fordøjelsen skal ikke kun sørge for, at vi optager næring, den er også udgangspunktet for produktion af hormoner og vitaminer. Det er herfra vi bedst og lettest kan styrke vores immunforsvar. Uden en ordentlig fordøjelse har vi svært ved at komme os efter sygdom, blive gravide, have overskud til hverdagen og vores psyke bliver enormt påvirket, hvis ikke vores fordøjelsessystem fungerer.

SÅ NÅR DU KAN ARBEJDE MED FORDØJELSEN, KAN DU OGSÅ PÅVIRKE:
 • Koncentrationsevnen og det psykiske overskud.
 • Hormonbalancen og evnen til at blive gravid eller at få en sund cyklus.
 • Allergier, astma og hudproblemer som eksem, psoriasis og akne.
 • Fordøjelsesproblemer som forstoppelse, diarré, oppustethed, ildelugtende prutter mm.

Mange tror, det er helt normalt at gå på toilet et par gange om ugen, men vi skal gerne af med vores afføring 1- 2 gange om dagen. Kommer vi ikke det, står vores indre losseplads og siver ud i systemet eller hober sig op.
Forstoppelse kan være tegn på psykisk fastlåshed, ubehag eller stress. Der kan også være tale om uhensigtsmæssig kost eller mangel på vitaminer og mineraler.

På kurset vil du lære, hvilke punkter du kan bruge i din behandling, men også hvad det er der sker, når patienten har spist medicin og tarmen har taget skade.

Underviser:

Rikke Godthjælp er uddannet Akupunktør og Zoneterapeut i 2003 fra Helseskolen i Søborg. Blev allerede under sin grunduddannelse til akupunktør betaget af Posturologi, Auriculoterapi og Auriculomedicin.

Kontaktperson:
Email:

Migræne og hovedpine - Temaaften

Kursus om hvordan du behandler Hovedpine og Migræne med AuriculoTerapi.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København Ø

Tidsrum: 16-20

Læs mere Luk
12 feb.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godhjælp
Kursus slut: 12-02-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger o.l. For at deltage på dette kursus skal du minimum have deltaget på AuriculoTerapi 1 eller tage 2 timers e-learning.
Pris: 350
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

WEBINARET er på 4 timer, samt 2 timers e-learning, hvis du ikke i forvejen har AuriculoTerapi modul 1

Læs om hvordan OnlineUndervisning foregår her

PÅ KURSET GENNEMGÅS:

 • Hvad er Hovedpine & Migræne?
 • Hvorfor får vi Hovedpine & Migræne?
 • Hvilke forskellige typer Hovedpine & Migræne findes der?
 • Hvordan behandler vi Hovedpine & Migræne?

Vi skal se på de punktlokalisationer, der relaterer til muskler, nerver og nervekomplekser, hormoner og psykiske ubalancer. Du lærer at teste, så du lettere kan finde årsagen til problemet og derved give en mere dybdegående behandling. Du får øvelser med hjem, du kan give dine patienter. Og sidst, men ikke mindst, får du en let indførsel i, hvordan frekvenser og farver kan give store resultater.

Der kan være flere faktorer der spiller ind, når en person har hovedpine eller migræne:

 • Spændinger
 • Nervesmerter
 • Hormonelle ubalancer
 • Stress og psykisk pres

Få en forståelse af hvad, det er der sker i kroppen ved de forskellige typer hovedpine- og migræne, så du er helt klar på hvilken behandling, der vil være mest effektiv.

Underviser:

Rikke Godthjælp er uddannet Akupunktør og Zoneterapeut i 2003 fra Helseskolen i Søborg. Blev allerede under sin grunduddannelse til akupunktør betaget af Posturologi, Auriculoterapi og Auriculomedicin.

Kontaktperson:
Email:

Fødevaretest og allergi - Temadag

At lave en fødevare-intolerancetest for dine patienter kan flytte enormt på, hvor hurtigt der er effekt på dine behandlinger. Allergi omhandler både helårs allergi og sæsonallergi. Med E-learning!

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København Ø

Tidsrum: 9-17

Læs mere Luk
13 feb.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godthjælp
Kursus slut: 13-02-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger o.l. For at deltage på dette kursus skal du minimum have deltaget på AuriculoTerapi 1 eller tage 2 timers e-learning.
Pris: 826
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse
Kurset er af 8 varighed og til kurset hører 4 timers online-undervisning, samt 2 timers e-learning, hvis du ikke i forvejen har AuriculoTerapi modul 1
ALLERGI:

På dette kursus lærer du både at behandle allergi med en dybdegående AuriculoTerapeutisk metode, men også med en mere enkelt tysk metode, der giver hurtige resultater.

Flere og flere danskere får konstateret allergi, både helårs allergi, sæson allergi samt fødevareallergi eller intolerance.

Et større fysisk og psykisk pres i arbejde og hverdag, ensidig eller forkert kost, manglende amning og for tidlig introduktion til almindelig kost hos spædbørn, for lidt søvn og for meget tid foran en skærm, er alle elementer, der øger presset på kroppen og svækker kroppens immunforsvar.

At kunne lave en fødevaretest i kombination med allergibehandling er en klar fordel. Derfor lærer du denne dag også hvordan du lave en fødevareintolerance – og allergitest.

FØDEVARETEST:

At lave en fødevareintolerancetest for dine patienter kan flytte enormt på hvor hurtigt, der er effekt på dine behandlinger. Det er slet ikke sikkert at den ubalance, din patient er kommet med, har med intolerancen at gøre, men fordi kroppen er svækket af toksiner, har personen svært ved at regenerere.

Hvis en person spiser noget, vedkommende ikke kan omsætte, ophober det sig som affaldsstoffer og inflammationstilstande i led, senetilhæftninger, underhud og lymfesystem. Det svækker hele kroppen generelt. Derfor kan det være en god idé at teste for fødevareintollerance.

På dette kursus vil du lære at udføre en fødevaretest, samt hvordan vi laver testringe, enten med fødevarer eller med lige præcis det, du gerne vil teste for.

Det er et super praktisk kursus, hvor du kommer hjem med 10 færdige testringe klar til brug, hvis du selv har nogle testringe med, eller bestiller dem samtidig med tilmelding til kurset.

For at kunne udføre testen benytter vi VAS (fransk pulstagning). Vi øver det lidt på kurset, men det er bedst, hvis du kender til det inden.

KØB AF TESTFILTRE

10 styks TestFiltre, koster 400 kr. ved bestilling samtidig med tilmelding til kurset. Dog senest 7 dage før kursusstart.

Underviser:

Rikke Godthjælp er uddannet Akupunktør og Zoneterapeut i 2003 fra Helseskolen i Søborg. Blev allerede under sin grunduddannelse til akupunktør betaget af Posturologi, Auriculoterapi og Auriculomedicin.

Kontaktperson:
Email:

Ansigtslæsning

Ansigtslæsning er en traditionel kinesisk terapi og samtale form, hvor du lærer at forstå ansigter og mennesker på en dybere og mere personlig måde.

Sted: Cemtec, Majsmarken 1, 9500 Hobro

Tidsrum: Kl. 9.00 til kl. 16.00

Læs mere Luk
4 mar.
Udbyder: Kursuscenter Helle Roed
Undervisere: Lene Greve
Kursus slut: 04-03-2022
Forplejning: Der er en bolle ved kursus start, let frokost kl 12 og lidt sødt om eftermiddagen. Der er kaffe, te, vand og frugt på bordet under kurset.
Målgruppe: Alle behandlere
Pris: 1600
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse

Ansigtslæsning er en traditionel kinesisk terapi og samtale form, hvor du lærer at forstå ansigter og mennesker på en dybere og mere personlig måde.

Vi læser alle ansigter, når vi mødes med andre mennesker, og har gjort dette siden vi var helt små. Vi gør det ubevidst, men kineserne har gjort det til en videnskab, en videnskab der er gået i arv i generationer.
De gamle kinesere regnede ansigtet for at være et atlas over personlighed, tidligere erfaringer og fremtidige potentialer, herunder også din sundhed og dine indre organers funktion.

Du kan bla. aflæse, hvordan den, du ser på, har det fysisk og psykisk samt hvordan personen bedst opfatter/tager imod information. Dette gør, at du bedre kan kommunikere med og forstå den, der sidder overfor dig ansigt til ansigt.

Ansigtet registrerer livets oplevelser, en slags refleksion af vores inderste selv. Alle mennesker arver (fysisk og psykisk og socialt) en kompleks blanding af vores forfædres karaktertræk og talenter, men vores udtryk er stadig vores eget.

Rynkerne er et udtryk for vores livserfaring, og den måde vi har oplevet livet igennem. Ansigtsformen er den grundliggende måde vi er på.

Højre side af ansigtet, er den side, der er den offentlige side, dvs. den side vi viser når vi er i det offentlige rum som fx arbejde. Den styres af venstre hjernehalvdel, som er mest analytisk.Den venstre side af ansigtet er den mest private, viser den person vi er, når vi er der hjemme. Den styres af den højre hjernehalvdel, som er mest kreativ og følsom.

Underviser: Lene Greves baggrund for at undervise i dette emne er, at hun er uddannet indenfor Traditionel Kinesisk Medicin samt videre uddannelse indenfor Klassisk Kinesisk Medicin, og Ansigtslæsning fra flere forskellige mestre i både København, Tyskland, USA og Schweiz.

Vær med til et spændende og anderledes kursus

Kurset er godkendt og giver RAB point ved bl.a. FDZ, ZCT, DA og PA

Kontaktperson: Helle Roed

Auriculoterapi modul 2 - Marts

Byg videre på din viden og få bedre resultater med b.la smertebehandling. 8 timers online-undervisning inden kursusstart.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København Ø

Tidsrum: 9-17

Læs mere Luk
5 mar.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godhjælp
Kursus slut: 06-03-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere, der allerede har taget AuriculoTerapi Modul 1, eller tilsvarende.
Pris: 1545
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Det er ideelt at viderebygge modul 1 med modul 2 for at komme hele vejen omkring det grundlæggende i AuriculoTerapien. Du vil efter modul 1 + 2 have et fantastisk fundament, som du kan udvikle dine behandlinger fra og bygge videre på din viden om denne behandlingsform.

Første dag er som på modul 1, 8 timers selvstudie som foregår gennem e-learning. Fordelen er, at du selv bestemmer hvor og hvornår på dagen du vil studere. Du kan se videoerne så mange gange du vil, og gennemgå quizzerne igen, hvis du har behov for det.

Vi gennemgår materialet sammen, de to dage hvor du kommer på skolen og sætter det praktiske på, så du både har en viden og en forståelse af materialet, og kan bruge det i praksis.

På modul 2 kurset går vi i dybden med rygradens placering i øret. Det giver en stor behandlingskompetence at kunne navigere i rygraden og nervesystemet, og udvider dine muligheder for at komme i dybden med dine patienters problemstillinger. Vi gennemgår skelettet, dermatomerne, myotomerne og det perifere nervesystem, og hvordan du kan behandle ud fra denne viden om kroppen.

Modul 2 er også kurset hvor du vil blive introduceret til posturologien, og hvordan du med den viden, let og årsagsbehandlende, kan behandle smerter i hele kroppen.

Underviser:

Rikke Godthjælp er uddannet Akupunktør og Zoneterapeut i 2003 fra Helseskolen i Søborg. Blev allerede under sin grunduddannelse til akupunktør betaget af Posturologi, Auriculoterapi og Auriculomedicin.

Kontaktperson:
Email:

Øreakupunktur 2 Auriculomedicin

På kurset lærer du at finde behandlingsværdige punkter på øret ud fra pulsen, den puls som Nogier kalder for VAS eller RAC.

Sted: Cemtec, Majsmarken 1, 9500 Hobro

Tidsrum: Kl.9.00 til kl. 16.00

Læs mere Luk
8 mar.
Udbyder: Kursuscenter Helle Roed
Undervisere: Lars Kjeldal
Kursus slut: 09-12-2021
Forplejning: Der er en bolle ved kursus start, let frokost kl 12 og lidt sødt om eftermiddagen. Der er kaffe, te, vand og frugt på bordet under kurset.
Målgruppe: For dig der har dletager på kurset i Smertelindring med øreakupunktur
Pris: 2600
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse

Dette kursus er efterfølgeren til kurset ”Smertelindring med øreakupunktur”. For at deltage på kurset her, skal du have deltaget på det første kursus.

De fleste som har lært smertelindring med øreakupunktur, er vildt begejstrede for terapiens enkelthed og lynhurtige effekt. Ønsket om at lære mere om denne fantastiske teknik er derfor stort. Det er på baggrund af opfordringer fra tidligere kursister at vi nu sætter et Øreakupunktur del 2 kursus op.

Når vi bevæger os ud over smertelindring, bliver teknikkerne langt mere avancerede og dybtgående. På dette kursus arbejder vi med terapiforhindringer. Vi begynder altså at arbejde med de tilstande i klienten, der står i vejen for, at al anden terapi kan virke.
Behandling af ar er det første vi beskæftiger os med, for ar på kroppen eller sjælen kan have dybtgående konsekvenser for kroppens heling og funktion.

På kurset lærer du at finde behandlingsværdige punkter på øret ud fra pulsen, den puls som Nogier kalder for VAS eller RAC. Ved denne metode kan vi finde punkter som ikke dukker op ved smertepalpation, og det er disse punkter som kroppen selv mener skal behandles!

Til kurset skal du medbringe en god lommelygte og en S/H Hammer (Bahr 3V) som kan købes
på acupunctureshop

Velkommen ind i auriculomedicinens forunderlige verden!

Tidligere kursister udtaler:
" Nye guldkorn - god formidling!" Hans Eyvind Bollerud
"Undervisning i verdensklasse" Torben Jensen
"En dejlig afslappet stemning, man føler sig velkommen" Godt humør" Tanja Sørensen
"Lars har den evne at formidle stoffet, så alle kan være med - tak for et godt kursus" Ann-Kristin Mølgaard

Kontaktperson: Helle Roed

Fodskader

På kursus gennemgår vi de hyppigste skader i foden, deres symptomer, måden man undersøger dem på og ikke mindst hvordan man kan behandle skaderne.

Sted: Cemtec, Majsmarken 1, 9500 Hobro

Tidsrum: Kl. 9.00 til kl 16.30

Læs mere Luk
14 mar.
Udbyder: Kursuscenter Helle Roed
Undervisere: Jan Lasota
Kursus slut: 15-03-2022
Forplejning: Der er en bolle ved kursus start, let frokost kl 12 og lidt sødt om eftermiddagen. Der er kaffe, te, vand og frugt på bordet under kurset.
Målgruppe: Alle behandlere
Pris: 2600
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse

Forstå, lær at undersøge og ikke mindst behandle de forskellige idræts- og bevægeapparatsskader som findes i foden.

På kursus gennemgår vi de hyppigste skader i foden, deres symptomer, måden man undersøger dem på og ikke mindst hvordan man kan behandle skaderne.

Her vil der også blive gennemgået mobilisering af foden, men også andre terapiformer som f.eks. kinesiologi tapning, sportstapening osv.

På kurset lærer du omkring bl.a. muskelskaderne i foden, hælspore, platar faciit, slimsækinflammationer, achillesene irritation, hulfod, kvæstning af hælpuden og tarsaltunnelsyndrom for at nævne nogle af de vigtigste.

Kurset er for alle der har en terapeutisk baggrund, og har som minimum et basal kendskab til foden og dens anatomi. Kurset varer to dage, og består selvfølgelig af noget teoretisk viden omkring skademekanismerne i foden, men vi vil primært bruge tiden på at øve undersøgelser og behandlinger.

Det kan være en fordel at kikke lidt i anatomibogen omkring foden inden kurset.

Tidligere kursister udtaler:
"Fantastisk kursus" Carina Bendix
"Spændende - sjovt - hyggeligt" Tina Frederiksen

Kontaktperson: Helle Roed

Din intelligente krop - introduktion til METAsundhed

ET KURSUS DER VIL FORANDRE DIT SYN PÅ SYGDOM OG SUNDHED På dette kursus kan du få en forståelse af din intelligente krop, og hvordan du kan hjælpe den med at udnytte dine medfødte evner til selvhelbredelse.

Sted: Cemtec, Majsmarken 1, 9500 Hobro

Tidsrum: Kl. 9.00 til kl 16.00

Læs mere Luk
16 mar.
Udbyder: Kursuscenter Helle Roed
Undervisere: Lars Mygind
Kursus slut: 17-03-2022
Forplejning: Der er en bolle ved kursus start, let frokost kl 12 og lidt sødt om eftermiddagen. Der er kaffe, te, vand og frugt på bordet under kurset.
Målgruppe: Alle Behandlere
Pris: 2600
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse

ET KURSUS DER VIL FORANDRE DIT SYN PÅ SYGDOM OG SUNDHED
På dette kursus kan du få en forståelse af din intelligente krop, og hvordan du kan hjælpe den med at udnytte dine medfødte evner til selvhelbredelse.

På denne måde kan du mindske angst, frygt og bekymring om sygdom og skabe balance mellem krop, sind og sjæl.

DU VIL LÆRE:
De bagvedliggende årsager til sygdom
De to faser i sygdom og helbredelse
Forbindelsen mellem krop – sind – hjerne, samt livssituation
Følelsesmæssige konflikter som en del af årsagerne til sygdomme
Hvordan anvendes modellen i forbindelse med f.eks. kræft, astma, hudproblemer, hovedpine, forkølelse, tandpine, rygproblemer m.m.
Praktiske eksempler

EFTER KURSET VIL DU OPNÅ EN DYBERE FORSTÅELSE FOR:
Hvad det er din krop fortæller dig når den er syg
Hvad dine følelser og tanker betyder for din sundhed og sygdom
I hvilken af disse to faser du er i
At der kan være skjulte ”gaver” i sygdom

Lær hvad din krop prøver at fortælle dig.

Underviser Lars Mygind driver Mygind Institute, som uddanner EFT/ tankefelt-terapeuter. Han er forfatter, foredragsholder, underviser, terapeut.

Kontaktperson: Helle Roed

Traumeterapi og behandling af psykiske ubalancer - Temadage

Benyt AuriculoTerapien som et stærkt redskab ved psykiske ubalancer. Auriculo virker b.la. procesfremmende på patienter, du har svært ved at nå ind til, og som har svært ved at mærke sig selv.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København Ø

Tidsrum: 9-17

Læs mere Luk
19 mar.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godthjælp
Kursus slut: 20-03-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger o.l. For at deltage på dette kursus skal du minimum have deltaget på AuriculoTerapi 1 eller tilsvarende.
Pris: 1545
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Du får mest ud af dette kursus, hvis du har deltaget på minimum AuriculoTerapi Modul 1

Inden WEBINARET, vil du modtage 4 timers e-learning undervisning. Med e-learning bliver du præsenteret for materialet gennem videoer efterfulgt af quizzer. Videoerne kan du se så mange gange du vil.

Vil du gerne deltager på et fremmødekursus er dette muligt i Århus.

På dette modul får du indblik i, hvordan du benytter AuriculoTerapien som et stærkt redskab ved psykiske ubalancer. AuriculoTerapi virker procesfremmende eksempelvis på de patienter, du har svært ved at nå ind til, og som har svært ved at mærke sig selv. Du vil få et indblik i, hvilke terapiforhindringer der kan være medårsag til et fastholdt negativt mønster hos dine patienter, og lære teknikker, der gør det muligt at komme videre med krops- eller psykoterapi, der ellers har stået stille.

På kurset bliver du introduceret til farveterapi, der især er velegnet til komme endnu dybere i behandling af traumer og psykisk ubehag. Vi vil arbejde med mundånding som årsag, og med toksiske ar som traumebehandling.

Underviser:

Rikke Godthjælp er uddannet Akupunktør og Zoneterapeut i 2003 fra Helseskolen i Søborg. Blev allerede under sin grunduddannelse til akupunktør betaget af Posturologi, Auriculoterapi og Auriculomedicin.

Kontaktperson:
Email:

Japansk Lifting med akupressur og lymfedrænage

Japansk Lifting med akupressur er en ansigtsterapi hvor man kombinerer lymfedrænage, ansigts lignende zoneterapi, akupressur og vævsopstrammende massage i én behandling.

Sted: Cemtec, Majsmarken 1, 9500 Hobro

Tidsrum: Kl.9.00 til kl. 16.00

Læs mere Luk
22 mar.
Udbyder: Kursuscenter Helle Roed
Undervisere: Anne Mette Krüger-Friis Meier
Kursus slut: 23-03-2022
Forplejning: Der er en bolle ved kursus start, let frokost kl 12 og lidt sødt om eftermiddagen. Der er kaffe, te, vand og frugt på bordet under kurset.
Målgruppe: Alle behandlere
Pris: 2600
Beskrivelse

Ansigtsterapi
Japansk Lifting med akupressur er en ansigtsterapi hvor man kombinerer lymfedrænage, ansigts lignende zoneterapi, akupressur og vævsopstrammende massage i én behandling.

Behandlingsteknikker
Der vil på kurset blive benyttet forskellige behandlingsteknikker, som stammer både fra den gamle kinesisk medicin (TCM) og den japanske tankegang omkring kroppens balance samt orientalske inspireret terapi tilføjet et strejf af den osteopatiske tankegang.

Hvornår bruges teknikken
Mental og fysisk stress vil hyppigt lokalisere sig i ansigtsmuskulaturen og skabe øget muskel tonus, samt nedsat drænage fra de vigtige strukturer i og omkring ansigtet. Dette kan betyde at klienterne oplever smerter i nakke, kæbe eller hovedpiner, mens andre kan opleve søvnbesvær og tankemylder.

Fjerne spændinger
På kurset vil vi arbejde i dybden med at løsne muskler, øge lymfedrænagen og skabe neurologisk afslapning for klienten, og dermed fjerne eller forbygge ovenstående problematikker.
Energigivende behandling
Japansk Lifting med akupressur kan anbefales til klienter med en fortravlet hverdag, hvor for mange udfordringer og for lidt tid til afslapning eller mental opladning kan give anledning til problematikker. Det kan også gives som en dejlig afslappende og energi givende behandling, hvor dine klienter helt sikkert vil kunne mærke, hvordan roen indfinder sig i kroppen.

Underviser
Underviser på kurset er Anne Mette Meier som selv er uddannet i Japansk Lifting og arbejder som manuel terapeut og osteopat DO.

Kursus for alle behandlere
Kurset henvender sig til alle typer behandlere.

RAB point
Kurset giver RAB point ved DA, PA,FDZ og ZCT.

Kontaktperson: Helle Roed

KST /Posturologisk manuel korrektion af kranium og fodstilling KST

Kraniosakralterapi (KST) er en behandlingsform der er nært beslægtet med osteopatien og kiropraktikken. Den går i al sin enkelthed ud på, at bringe kraniet i balance ved at behandle hjernehinder og suturer (knoglesamlinger) i kraniet.

Sted: Cemtec, Majsmarken 1, 9500 Hobro

Tidsrum: Kl. 9.00 til kl 16.00

Læs mere Luk
28 mar.
Udbyder: Kursuscenter Helle Roed
Undervisere: Lars Kjeldal
Kursus slut: 10-06-2022
Forplejning: Der er en bolle ved kursus start, let frokost kl 12 og lidt sødt om eftermiddagen. Der er kaffe, te, vand og frugt på bordet under kurset.
Målgruppe: Alle behandlere
Pris: 13000
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse

Kunne du tænke dig at supplere din behandling med endnu en behandlingsform, er dette kursus på 10 dage i kranio-sakrale teknikker helt sikkert noget for dig.

Kraniosakralterapi (KST) er en behandlingsform der er nært beslægtet med osteopatien og kiropraktikken. Den går i al sin enkelthed ud på, at bringe kraniet i balance ved at behandle hjernehinder og suturer (knoglesamlinger) i kraniet. Behandlingen er i og for sig enkel, men kræver et godt håndelag. Derfor strækker kurset sig over ti dage.

Følgende symptomer bliver som regel positivt påvirkede af KST: Hovedpiner, nakkesmerter, svimmelhed, samsynsproblematikker, kæbeproblematikker, kæbespændinger, skævheder i rygsøjlen mm.

Er du f.eks. zoneterapeut eller akupunktør, vil du med dette kursus for en ekstra behandlingsteknik til din i forvejen gode behandlerværktøjskasse.

For dig som er massør / manuel behandler / fysioterapeut vil KST kunne lette arbejdet med kæbesmerter samt nakke- og skuldersmerter meget, ligesom funktionelle skolioser og skæve spændinger langs rygsøjlen afbalanceres.

For dig som er myoreflexterapeut vil det især være markant hvor meget kæbespændinger løsnes ved KST, samt åbenlyst hvor vigtigt det er, at få centreret occipitalknoglen (nakkebenet) i forhold til atlas, idet atlas kun kan falde helt på plads, når kraniet er korrekt balanceret på den!

For dig som er posturolog vil du endelig kunne komme til at rette kæben manuelt ved posturologiske bidproblematikker, samt løsne fixpunktet (annulus of Zinn) for øjenmuskulaturen, så højre og venstre øje får samme muskeltonus.

Kurset forløber over 2x 4 dage med en supervisionsdag efter hvert modul. Der er ingen eksamen, kurset berettiger ikke til momsfritagelse eller RAB godkendelse, og det er ikke meritgivende hos andre, der udbyder uddannelsesforløb i KST.

Modul 1, mandag, tirsdag, onsdag og torsdag den 28.- 31. marts 2022
Dette modul svarer til hvad andre kalder KST1. Her får du grundlæggende viden om anatomien og fysiologien i det kraniosakrale system. Du lærer ligeledes at udføre en 10 trins protokol, der behandler det kraniosakrale systems væske- og hindesystem.

Supervision 1, Mandag den 25. april 2022
Supervision af første kursus. Spørgsmål og svar samt masser af praktik. Husk at KST i høj grad er et håndelagsfag!

Modul 2, Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag den 9.- 12. maj 2022
Dette modul svarer til hvad andre kalder KST2 og KST3. Her arbejder vi udelukkende med kraniets ydre og indre suturer. På dette kursus har vi biomekanikken, myoreflexterapien og posturologien i fokus! Du lærer en 10 trins protokol, der afspænder hele kraniets suturelle system og rebalancerer kraniet på rygsøjlen.

Supervision 2, Fredag den 10. juni 2022
Supervision af andet kursus. Spørgsmål og svar samt masser af praktik. Afslutning.

Det anbefales på det varmeste, at du efter første kursus begynder at praktisere, og meget gerne når at udføre 10-20 behandlinger imellem modul 1 og 2, samt 10-20 behandlinger imellem kursus 2 og supervision 2.

Tidligere kursister udtaler: "Kan varmt anbefale kurset og ikke mindst underviser Lars. KST og posturologi supplerer hinanden godt. Desuden giver KST alene også ro, selv klienter med PTSD oplever en ro og stabilitet" Lone Steen
" Jeg har gode erfaringer med at anvende teknikkerne fra dette kursus i sammenhæng med posturologisk udredning. Varm anbefaling herfra" Anne Mølgaard

Kontaktperson: Helle Roed

2 dages kursus i Cupping og Gua sha i Købenahvn

Lær at behandle cupping og gua sha. Cupping hjælper mod muskelsmerter og medfører en kraftig blodgennemstrømning. Gua sha er et massageredskab til at fremme ansigtets glød og kan fremme helingsprocesser.

Sted: Nørre Søgade 27A, 1370 København K

Tidsrum: Kl. 8.30-16.00 begge dage

Læs mere Luk
31 mar.
Udbyder: København & Aarhus Akupunkturskole
Undervisere: René Guldberg
Kursus slut: 01-04-2022
Forplejning: Morgenmad, kaffe og te
Målgruppe: Kurset henvender sig akupunktører, akupunkturstuderende, massører og manuelle behandlere.
Pris: 1500
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse

Lær at behandle med cupping og gua sha.

Cupping er sugekopper, som vil medføre blodgennemstrømning og berolig nervesystemet. Behandlingen bruge til at fjerne ryg og nakke smerter, blødgører muskelspændinger og dæmper angst, træthed, migræne og slidgigt. I kinesisk medicin siger vi at behandlingen uddriver patogener og løsner op for stagnationer af qi og blod i hele kroppen.

Gua sha er et massageredskab, hvor man skraber huden i korte og lange bevægemønstre for at øge mikrocirkulationen. Gua Sha behandler inflammationer, lindrer smerter og den øgede blodcirkulation fremmer helingsprocesser ved at tilføre ny næring og ilt til væv, celler og organer.

Kontaktperson: Nicholas Garner

Nervesystemet - Temadag

Lær at forstå og at bruge nervesystemet i øret og optimér dine behandlinger.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København Ø

Tidsrum: 10-14

Læs mere Luk
2 apr.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godhjælp
Kursus slut: 02-04-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger o.l. For at deltage på dette kursus skal du minimum have deltaget på AuriculoTerapi 1 eller tage 2 timers e-learning.
Pris: 350
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Kurset er på 4 timer. Du kan deltage ved fremmøde eller webinar.

Har du ikke taget AuriculoTerapi modul 1, anbefaler vi at du tager AuriculoTerapi for Novicer e-leraning inden kursusstart.

NERVESYSTEMET I ØRET

Lær at forstå og at bruge nervesystemet i øret og optimér dine behandlinger.

Hvordan reflekteres nervesystemet i øre? Når du ved det, og kan forstå at behandle det, er der ikke et eneste sted i kroppen, du ikke kan påvirke.

Her får du en forståelse af hele nervesystemet i øret.

 • Kranienerverne: har b.la. indflydelse på vores ansigtsmimik, synet, synkeevne, åndedræt, fordøjelse, hormonsystemet, hørelsen mm.

 • Central Nerve Systemet CNS: er en del af nervesystemet der inddeles i storehjernen, lillehjernen, mellemhjerne, midthjernen, hjernebroen og den forlængede marv.

 • Det Sympatiske og det Parasympatiske NS: Det perifere NS indeholder det sympatiske og det parasympatiske NS sørger for at vores organer.

 • Myotomer: tager sig af vores muskler

 • Dermatomer: forsyner huden.

Når du forstår at bruge nervesystemet i øret, kan du komme dybere i din behandlinger. Behandl smerter, synsforstyrrelser, migræner, hovedpiner, psykiske ubalancer, hormonsystemet og meget, meget mere.

Underviser:

Rikke Godthjælp er uddannet Akupunktør og Zoneterapeut i 2003 fra Helseskolen i Søborg. Blev allerede under sin grunduddannelse til akupunktør betaget af Posturologi, Auriculoterapi og Auriculomedicin.

Kontaktperson:
Email:

Toksiske-Ar - Temaaften

Behandling af Toksiske-Ar med AuriculoTerapi / ØreAkupunktur. Med OnlineUndervisning.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København

Tidsrum: 16-20

Læs mere Luk
2 apr.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godhjælp
Kursus slut: 02-04-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger o.l. For at deltage på dette kursus skal du minimum have deltaget på AuriculoTerapi 1 eller tage 2 timers e-learning.
Pris: 450
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Du kan deltage ved fremmøde eller webinar

Kurset er på 4 timer, og til kurset hører 2 timers e-learning.

Har du ikke taget AuriculoTerapi modul 1, anbefaler vi at du tager AuriculoTerapi for Novicer e-leraning inden kursusstart.

DER FINDES 3 TYPER AR:
FYSISKE AR, PSYKSIEK AR OG MEDICINSKE AR!

Alle mennesker har oplevet at få Fysiske Ar, alle har haft en ubehagelig oplevelse, og fået Psykiske Ar og næsten alle har taget medicin eller fået en vaccine i deres liv og måske fået Medicinske Ar.

Alle ar, der hindrer bedring hos patienten, kaldes Toksiske Ar. Det er et Toksisk Ar, når kroppen ikke har kunnet bearbejde, give slip på eller placere konflikten. Når det sker, bliver arret til et Toksisk Ar, og dermed til en TerapiForhindring.  Jeg tjekker alle mine patienter for Toksiske Ar. Det er hurtig, let og effektivt, og mine resultater er mærkbart forbedrede.

HVILKE SYMPTOMER SER VI VED TOKSISKE AR?

Vi oplever terapiforhindringer, når vi behandler og patienten får tilbagefald kontinuerligt, når der ingen reaktion kommer på behandlingen, eller vi ikke kan komme videre i et forløb.

Jeg finder ofte toksiske ar i behandlingen af hormonelle ubalancer, fysiske smerter og psykiske ubalancer som stress, angst og depression. Ved fordøjelsesproblemer, dårligt fungerende immunforsvar, allergier, neurologiske problematikker og behandling af patienter i kræftforløb.

Underviser:

Rikke Godthjælp er uddannet Akupunktør og Zoneterapeut i 2003 fra Helseskolen i Søborg. Blev allerede under sin grunduddannelse til akupunktør betaget af Posturologi, Auriculoterapi og Auriculomedicin.

Kontaktperson:
Email:

Chromoterapi - Temadag

Som ChromoTerapeut benytter du farvebriller, lys i forskellige farver, samtale og VAS – fransk pulstagning.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København Ø

Tidsrum: 9-17

Læs mere Luk
3 apr.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godthjælp
Kursus slut: 03-04-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger o.l. For at deltage på dette kursus skal du minimum have deltaget på AuriculoTerapi 1 eller tage 2 timers e-learning.
Pris: 888
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Kurset er af 1 dags varighed samt 4 timers e-learning og evt. 2 timers e-learning, hvis du ikke i forvejen har AuriculoTerapi modul 1

ChromoTherapi er en fantastisk behandlingsteknik, du kan bruge både til behandling af fysiske smerter og psykiske ubalancer.


Kurset vil være meget praktisk og sammen skal vi arbejde med:

 • Farvebriller
 • Farvelygter
 • Farvepenne
 • Spørgeteknik

Når du bruger ChromoTerapi bevæger du dig dybt ind i grundlæggende traumer og opløser forbindelsen til traumet. Det betyder at patienten ikke længere er fastlåst af sin oplevelse og kan bevæge sig frit. Man kan stadigvæk huske sine oplevelser, med de er ikke længere blokerende for udvikling eller regenerering, hvad enten de er fysiske eller psykiske.

Som ChromoTerapeut benytter du farvebriller, lys i forskellige farver, samtale og VAS (fransk pulstagning).

ChromoTerapier en terapiform, der kombinerer:

 • FarveTerapi
 • AuriculoTerapi
 • Spørgeteknikken kendt fra TankeFeltTerapi (TFT)

For at du kan arbejde med ChromoTerapi skal du vide noget om farverne, og hvordan de påvirker kroppen – fysikken og psyken. Det ser vi på sammen, og vi prøver også de redskaber af, som benyttes i denne særlige og meget effektive terapiform.

ChromoTerapi tager afsæt i AuriculoTerapi, AuriculoMedicin og spørgeteknik fra TFT. Denne kombinationsteknik er kendt fra Daniel Asis og Solvey Raquel.

Underviser:

Rikke Godthjælp er uddannet Akupunktør og Zoneterapeut i 2003 fra Helseskolen i Søborg. Blev allerede under sin grunduddannelse til akupunktør betaget af Posturologi, Auriculoterapi og Auriculomedicin.

Kontaktperson:
Email:

De 5 elementers persontyper (1)

De 5 elementers persontyper Kursus til behandlere Denne side af Kinesisk medicin fokuserer på, hvordan vores elementer påvirker vores personlighed, vores ageren, hvordan vi tænker og føler, samt hvilke udfordringer vi har, som følge af det element vi er påvirket mest af.

Sted: Cemtec, Majsmarken 1, 9500 Hobro

Tidsrum: Kl. 9.00 til kl 16.00

Læs mere Luk
21 apr.
Udbyder: Kursuscenter Helle Roed
Undervisere: Lene Greve
Kursus slut: 21-04-2022
Forplejning: Der er en bolle ved kursus start, let frokost kl 12 og lidt sødt om eftermiddagen. Der er kaffe, te, vand og frugt på bordet under kurset.
Målgruppe: Alle behandlere
Pris: 1600
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse

Denne side af Kinesisk medicin fokuserer på, hvordan vores elementer påvirker vores personlighed, vores ageren, hvordan vi tænker og føler, samt hvilke udfordringer vi har, som følge af det element vi er påvirket mest af.

Der er 5 element typer baseret på Kinesisk 5 elementer: Vand, Træ, Ild, Jord og Metal. De har alle hver deres prioriteter, styrker og svagheder.

Du vil på dette kursus lære at vurdere hvilket element, der er det primære hos dig selv samt se det primære element hos en anden person.

Desuden vil du lære hvordan de 5 persontyper er, hvilke styrker og svagheder de hver især har, samt hvad man kan forvente af dem.

Vær med til et spændende og anderledes kursus

Underviser: Lene Greves baggrund for at undervise i dette emne er, at hun er uddannet indenfor Traditionel Kinesisk Medicin samt videre uddannelse indenfor Klassisk Kinesisk Medicin, og Ansigtslæsning fra flere forskellige mestre i både København, Tyskland, USA og Schweiz.

Kontaktperson: Helle Roed

Øreakupunktur del 3 - Farve og frekvenskursus

På dette kursus går vi videre fra hvidlystesten, og det er derfor vigtigt at du kan lave en hvidlystest og er fortrolig med VAS pulsen inden dette kursus.

Sted: Cemtec, Majsmarken 1, 9500 Hobro

Tidsrum: Kl. 9.00 til kl 16.00

Læs mere Luk
26 apr.
Udbyder: Kursuscenter Helle Roed
Undervisere: Lars Kjeldal
Kursus slut: 28-04-2022
Forplejning: Der er en bolle ved kursus start, let frokost kl 12 og lidt sødt om eftermiddagen. Der er kaffe, te, vand og frugt på bordet under kurset.
Målgruppe: Kurset er for dig, der har deltaget på ”Øreakupunktur del 2”.
Pris: 3900
Betalingsbetingelser:
Beskrivelse

Dette kursus er efterfølgeren til kurset ”Øreakupunktur del 2”. For at deltage på kurset her, skal du have deltaget på det foregående kursus.

På dette kursus går vi videre fra hvidlystesten, og det er derfor vigtigt at du kan lave en hvidlystest og er fortrolig med VAS pulsen inden dette kursus.

Her kommer vi til at arbejde med farvernes og frekvensens betydning for auriculomedicinen. Du lærer at lave et fotogram, en væsentlig udvidelse af hvidlystesten, der fortæller dig om kroppens grundlæggende ubalancer, hvor vi fraktionerer det hvide lys op i hele spekterets farveskala.

I første omgang vil vi dog beskæftige os med farverne A, B,C,D,E,F,F og L.

For at arbejde med farverne skal du have en lommelygte med hvidt lys samt et sæt farvefiltre fra A til L ELLER Luminus med farveskive for farverne A til L ELLER en Microlight

På frekvensdelen af kurset begynder vi for alvor at kunne diagnosticere og behandle ALT i kroppen. Vi arbejder med frekvenserne, hvor de naturligt hører hjemme i kroppen, og hvilke ubalancer de afslører.

For arbejde med frekvenser skal du have en GL+, GIR30 eller en Microlight.

Du kan efter kurset undersøge langt de fleste specifikke ubalancer et givent sted i kroppen, og behandle med netop det, som det givne sted behøver!

Her bliver behandlingerne for alvor skræddersyede, kreative og YDERST effektfulde!

Det er vigtigt at du inden kurset er fortroligt med hvidlystesten og VAS pulsen

Velkommen ind i auriculomedicinens forunderlige verden!

Tidligere kursist udtaler: "Lars er en af de bedste undervisere jeg har haft. Og det var også gældende her på øreakupunktur 3. Han evner at gøre emnet let forståeligt og brugbart. Der er meget praktik, hvilket giver en sikkerhed i at gå i klinikken og bruge det med det samme. Det er et højt fagligt - og pædagogisk - niveau.
Jeg har efterhånden fulgt en del af Lars' kurser, som alle går hånd i hånd, til en harmonisk, grundig og effektfuld behandling af klienten. Og så er det i øvrigt den bedste behandling jeg nogensinde selv har fået". Sanne Marie Andersen
" Dejligt med god tid til at få prøvet teorien. Tak for et godt kursus - det gælder det bare om at huske det.. " Hans Eyvind
"Lars er bare den bedste underviser. Han er super godt til at forklare og vise det" Anette

Kontaktperson: Helle Roed

Auriculoterapi modul 3 - Auriculomedicin

For at deltage på dette kursus er det en forudsætning at du har deltaget på auriculoterapi 1 og 2 eller ligende, og at du kan eller er i gang med at lærer at benytte NogierPuls / VAS.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København Ø

Tidsrum: 9-17

Læs mere Luk
29 apr.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godhjælp
Kursus slut: 07-05-2022
Forplejning:
Målgruppe: For at deltage på dette kursus skal du minimum have deltaget på AuriculoTerapi 1 og 2, eller tilsvarende.
Pris: 2145
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Kurset er på i alt 28 timer: 16 timers fremmøde (2 dage), 8 timers webinar (1 dag) + 4 timers e-learning.

For at deltage på dette kursus skal du minimum have deltaget på AuriculoTerapi 1 og 2 eller tilsvarende.

Inden første undervisningsdag, som er en webinar-dag, vil du modtage 4 timers e-learning undervisning. Med e-learning bliver du præsenteret for materialet gennem videoer efterfulgt af quizzer. Videoerne kan du se så mange gange du vil. Dette giver plads til masser af tid til at øve sig på det praktiske i undervisningen, så det ligger i hænderne, og du kan benytte dine nye, tillærte teknikker med det samme.

AuriculoMedicin giver dig flere behandlingsmuligheder og mere dybde i både behandling og forståelse af din patient, og hvad det er du skal arbejde med for at behandle årsagen til ubalancen. Med AuriculoMedicinen vil du kunne diagnosticere og behandle en større sammenhæng i sygdomsbilledet.

For at kunne arbejde med AuriculoMedicin skal du være bekendt med VAS. Det er vigtigt at kunne VAS, når du skal lære at kunne bruge frekvenser, faser, filtre og farver, som alle er fantastiske redskaber i denne avancerede behandlingsteknik, der gør det muligt at komme dybt og effektivt ind i selv meget tunge og svære diagnoser.

Underviser:

Rikke Godthjælp er uddannet Akupunktør og Zoneterapeut i 2003 fra Helseskolen i Søborg. Blev allerede under sin grunduddannelse til akupunktør betaget af Posturologi, Auriculoterapi og Auriculomedicin.

Kontaktperson:
Email:

Auriculoterapi modul 1 - August

Når du har deltaget i modul 1, kan du med det samme begynde at benytte din nye tillærte viden i din klinik med succes.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København

Tidsrum: 9-17

Læs mere Luk
27 aug.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godthjælp
Kursus slut: 28-08-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger osv.
Pris: 3095
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Når du har deltaget i modul 1, kan du med det samme begynde at benytte din nye tillærte viden i din klinik med succes.

8 timers er selvstudie, og foregår som e-learning. Det er let og tilgængeligt på alle platforme.

Du vil blive præsenteret for en video der forklarer et emne med lette angivelser og forklaringer.

Efterfølgende er der er en quiz, der tester din forståelse af materialet, så du er sikker på, du er klædt på til undervisningen efterfølgende. Nogle af videoerne hører der materiale til, som du skal printe ud og udfylde, og som du kan sidenhen også kan benytte i din klinik.

Du kan gennemgå materiale og quiz lige så mange gange du har lyst til.

De 2 dage hvor der er undervisning på skolen, gennemgår vi materialet sammen og finder zoner og områder, samt tester på hinanden, så det også sidder i fingrene og ikke kun mellem ørene :-D

Modul 1 kurset indeholder materiale og undervisning i forståelsen af øret, og hvordan du kan bruge det terapeutisk. Vi gennemgår det konkret anatomisk, så du kan forstå og navigere i litteratur sidenhen. Vi gennemgår placering af reflexzonerne i øret, det vil sige organer, arme og bens placering i øret mm.

De redskaber du skal bruge for at behandle med AuriculoTerapien, bliver vist og behandlingsmetoderne gennemgået, let og forståeligt. Det gælder både hvordan du benytter de forskellige redskaber og evt. forholdsregler der måtte være.

 1. Hvad er AuriculoTerapi / Øre Akupunktur og hvordan bruger vi det.
 2. Forstå forskellen på vestlig medicinsk og østlig medicinsk tilgang til øreakupunktur og få mere dybde i dine behandlinger.
 3. Ørets anatomi, forstå at benytte ørets fulde potentiale med indblik i ørets opbygning.
 4. Hvordan er koppen reflekteret i øret og hvordan benytter vi den viden.
 5. Introduktion til de redskaber vi benytter til AuriculoTerapi
 6. Punktplacering og forståelse
 7. Nogier-puls /VAS
 8. Stikteknik og nåleforståelse
 9. Masser praktisk og øvelse, samt behandling af hinanden.

Disse lidelser/problematikker kommer vi ind på i modul 1:

 • Allergi
 • Immunstimulation
 • Fordøjelse
 • Beroligende behandling, NADA punktkombination
 • Nikotinafvænning
 • Vægtregulering og Sukkertrang

På dette grundmodul vil du også få en forståelse for, hvordan du anvender og skelner mellem den vestligt og den østligt medicinske tilgang til denne behandlingsform. Begge tilgange har sin ret, det handler blot om at forstå forskellen.

Grundkursus i AuriculoTerapi indeholder 2 moduler. Vi anbefaler dig at tage begge moduler. På den måde kommer du hele vej omkring øret, og hvordan du bruger og forstår denne behandlingsform. Herefter kan du specialisere dig gennem forskellige temadage eller dykke dybere i AuriculoTerapiens spændende verden, f.eks. med AuriculoMedicin eller AuriculoTerapi om psyken.

Kontaktperson:
Email:

VAS og STIK dag

Dette er en dag for dig som vil blive god til VAS-Puls og indstiks-teknik.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København Ø

Tidsrum: 9-17

Læs mere Luk
10 sep.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godhjælp
Kursus slut: 10-09-2022
Forplejning:
Målgruppe: Kurset er tiltænkt folk med lettere erfarring med Auriculo Terapi og specielt til dig som synes det er svært at tage VAS-puls eller har brug for at forbedre din stik-teknik.
Pris: 900
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

For at deltage på dette kursus skal du have deltaget på et AuriculoTerapi / ØreAkupunktur kursus ved Rikke Godthjælp, eller tilsvarende.

Denne dag er 95 % praktisk. 

Kurset tager 8 timer

Savner du at fordybe dig i VAS, og har du svært ved at lokalisere VAS?

Er du usikker på stikteknik med Asp-nåle, TCM-nåle, Pres-nåle eller Auriculo-nåle, så er denne dag lige noget for dig. Dagen bliver rolig med tid til at fordybe sig og prøve af.

VAS-Puls

Flere kommer ikke i gang med at arbejde med AuriculoTerapi, AuriculoMedicin, ChromoTerapi og Posturologi, fordi de har svært ved at mærke VAS. På denne dag kommer du til at mærke mange forskellige VAS-pulse, så du kan mærke og forstå forskellen, og så du kan få aha- og yes-oplevelse, når du mærker VAS.

Er der en årsag til, at du ikke kan mærke VAS!? 

Vi gennemgår forskellige senarier og finder løsningen. Du kommer hjem med tips og tricks til at VAS-Pulsen bliver tydelig og tilgængelig for dig, så du kan komme i gang med at bruge al din viden inde for omtalte fag.

Hvordan stikker jeg!?

Jeg er utryg når jeg skal stikke, jeg ved ikke hvilken retning, jeg skal sætte nålen. Er der områder jeg ikke må stikke i? Hvordan sørger jeg for, at jeg ikke gør skade når jeg sætter nåle? Hvordan holder jeg på nålen? Skal det gøre ondt når jeg sætter en nål? Hvem kan ikke tåle nåle? Disse spørgsmål hører jeg ofte.

Vi skal øve stikteknik, så du finder ret godt greb om nålen, og kan stikke uden at ryste på hånden. Det føles ikke ens at sætte en nål i, fra det ene øre til det andet, der er også forskel på hvor i øret, hvor på kroppen og hvilke mennesker du skal sætte en nål i.

Find din stikteknik og få mere ro og overblik når du skal sætte nåle.

Underviser:

Rikke Godthjælp er uddannet Akupunktør og Zoneterapeut i 2003 fra Helseskolen i Søborg. Blev allerede under sin grunduddannelse til akupunktør betaget af Posturologi, Auriculoterapi og Auriculomedicin.

Kontaktperson:
Email:

Fertilitet - September

Kurset er af 8 timers varighed. Der er 7 fremmøde-pladser i København. Du kan også deltage på Webinar. Det vælger du ved tilmelding. Til kurset hører 2 timers online-undervisning - 10 timer i alt.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København. Du kan deltage ved FREMMØDE eller WEBINAR.

Tidsrum: 9-17

Læs mere Luk
11 sep.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godthjælp
Kursus slut: 11-09-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger o.l. For at deltage på dette kursus skal du minimum have deltaget på AuriculoTerapi 1 eller tage 2 timers e-learning. Er du i tvivl, om du kan deltage, kontakt underviseren.
Pris: 1595
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Kurset er af 8 timers varighed. Der er 7 fremmøde-pladser i København. Du kan også deltage på Webinar. Det vælger du ved tilmelding. Til kurset hører 2 timers online-undervisning - 10 timer i alt.
Samt evt. 2 timers e-learning, hvis du ikke i forvejen har AuriculoTerapi modul 1.


Mange kvinder har i dag svært ved at blive gravide, og det er der flere årsager til. Både hos manden og hos kvinden kan der være udfordringer.

Hos manden er der spørgsmålet om potens og sædkvalitet. Hvis der er et problem med rejsning eller med dårlig sædkvalitet, er det svært for kvinden at blive gravid.

Hos kvinden kan dreje sig om Endometriose, PCO/PCOS (Poly Cystisk Ovarie Syndrom), problemer med cyklus – for kort, for lang eller udeblivende menstruationer, livmoderslimhindens tykkelse mm.

Gennem tiden har jeg behandlet mange, både mænd og kvinder, med succes. Det gælder både hjælp til at opnå spontan graviditet, og støtte gennem et behandlingsforløb med IUI, IVF eller ICSI.

DER KAN VÆRE MANGE ÅRSAGER TIL NEDSAT FERTILITET. DET VI, SOM AURICULOTERAPEUTER KAN HJÆLPE MED ER:
 • Hormoner: Har menstruationerne aldrig fungeret og fundet et naturligt leje? Mange unge kvinder får P-piller tidligt i deres liv, pga. uren hud, smerter ved menstruation eller voldsomme blødninger, hvilket betyder, der ikke er blevet taget hånd om de grundlæggende ubalancer, men at kroppen er blevet holdt hen med hormonbehandling. Ubalancen forbliver ofte og kan give udfordringer, når kvinden siden ønsker at blive gravid. Hormonelle ubalancer kan selvfølgelig også opstå senere i livet, bl.a. stress kan udfordre vores hormonsystem.

 • Sædkvalitet: Vi skal styrke sædkvaliteten, det kan dreje sig om lav spermtal eller dovne sædceller. Det er muligt at rense sæden op hvis det bliver nødvendigt, men et naturligt højt spermtal er at fortrække.

 • Samliv: En forudsætning er lysten til hinanden. Det kan lyde pudsigt, men nogle par glemmer helt at elske og at bruge tid sammen. At få italesat det kan være en del at processen.
 • Potens: Det kan også handle om problemer med potensen. Her er der meget hjælp at hente, men det kommer vi ikke ind på på dette kursus.
 • Toksiske – Ar: Har kvinden brugt P-piller, spiral, fået en abort, et keglesnit, været udsat for overgreb, blevet klippet i mellemkødet ved en fødsel, fået kejsersnit eller gennemgået anden operation i eller omkring underlivet, kan der opstå en terapiforhindring.

 • Cyster: Der kan være flere årsager til, at kvinder har cyster i underlivet, og der findes forskellige typer. Det er udtryk for en ubalance i det hormonelle system.

 • Støtte op omkring IUI, IVF og ICSI: Hvis et par søger hjælp i det offentlige, vil de blive tilbudt insemination eller æg oplægning, ofte i forbindelse med hormonbehandling.
Kontaktperson:
Email:

Traditionel Kinesisk Medicin, Grundlæggende Filosofi - Oktober

Interesserer du dig for Akupunktur og Kinesisk Medicin? Vil du gerne have et indblik i, hvad der er tankegangen bag? Overvejer du at tage en uddannelse som baserer sig på denne tankegang? Så er disse to dage noget for dig!

Sted: Industriområdet 15, 8732 Hovedgård

Tidsrum: 9-18

Læs mere Luk
8 okt.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Camilla Gliemann
Kursus slut: 09-10-2022
Forplejning: Kontakt os, hvis du har brug for gratis overnatning.
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger o.l.
Pris: 2400
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Interesserer du dig for Akupunktur og Kinesisk Medicin? Vil du gerne have et indblik i, hvad der er tankegangen bag? Overvejer du at tage en uddannelse som baserer sig på denne tankegang? Så er disse to dage noget for dig!

VI KOMMER OMKRING:
 • Yin og Yang
 • De 5 Faser
 • Organerne
 • Emotionerne
 • Punkterne
 • Meridianerne
 • Kropsvævene
 • Sanseorganerne
 • Årstiderne
 • Klimaet
 • Farverne
 • Kinesisk kostlære
Beskrivelse (www): https://godthjaelp.dk/tcm/
Kontaktperson:
Email:

Posturologi modul 1 og 2 - Start i oktober slut i november

Arbejder du med smerter i led og muskulatur, psykiske ubalancer, koncentrations- eller søvnbesvær? Så er dette kursus noget for dig. Posturologi kommer af ordet postur, der betyder kropsholdning. Når vi arbejder posturologisk, ser vi på hvilke skævheder, rotationer, ar, fodstillingsproblemer, synsproblemer og smerter, der er i kroppen.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København

Tidsrum: 9-17

Læs mere Luk
29 okt.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godthjælp
Kursus slut: 27-11-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger osv.
Pris: 5270
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Posturologi er videnskaben om vores kropsholdning. Vores bevægelser er bevidste, men vores kropsholdning er styret af vores tonus, muskelspænding, hvilket et ubevidst. Vores toniske muskelspænding er det, der gør, at vi står, går og trækker vejret uden at vi skal tænke nærmere over det. Vi bevæger os altså delvist ubevidst, når først det er indlært, og det er denne ubevidste holdning, der viser hvor i kroppen problemerne skal findes og dermed også behandles.

Vores postur er summen af de informationer, vores sanser sender til vores hjerne, der derudfra danner et billede af, hvordan kroppen er placeret i rummet. Sidder vi, står vi, går vi? Har vi fast grund under fødderne? Det er sanser som syn, trykinformation på huden, under vores fødder og stræk information i huden omkring vores led, muskeludstrækning, trykføling i vores organer, information fra det indre øre, bidfunktion og meget mere, der sender information om, hvordan vi skal stå og bevæge os. Med posturologisk behandling kan du påvirke alle disse informationer, så både muskler, led, psyke og din biokemi kommer i balance.

HVILKET KURSUS ER RELEVANT FOR MIG?

Posturologikurset er delt op i to moduler. Det er muligt at tage modul 1 uden at tage modul 2, men du får den bedste helhedsforståelse når af tage begge moduler. Har ud ikke allerede ØreAkupunktur / AuriculoTerapi Modul 1 eller lignede, så vil jeg kraftigt anbefale dig at du tage det. Når du benytter Posturologien så er AuriculoTerapien et vigtigt redskab og du vil derfor, både få mere ud af kurset og blive en bedre behandler.

Posturologisk Behandlings kursus består derfor af:

 • AuriculoTerapi modul 1
 • Posturologi modul 1
 • Posturologi modul 2

Posturologikursus for ØreAkupunktører af:

 • Posturologi modul 1
 • Posturologi modul 2
DET VIL SIGE AT POSTUROLOGISK BEHANDLING HAR RIGTIG MANGE FACETTER. DU KAN BL.A. BEHANDLE:
 • Smerter:
  Smerter i bevægeapparatet
  Piskesmæld og hjernerystelse
  Hovedpine og migræne
  Musearm, golf- og tennisalbue
  Smerter i nakke og lænd
  Smerter i fødderne og fodstillingsproblemer
  Neurologiske smerter som trigeminus neuralgi mm
 • Stress, depression og tristhed
 • Koncentrationsbesvær og følelsen af at være ”ved siden af sig selv”
 • Søvnløshed og træthed
 • Hormonelle ubalancer som barnløshed, menstruationssmerter mm
 • Synsforstyrrelser, øjensamarbejde og andre synsproblematikker
 • Balance i kroppen, transportsyge og svimmelhed
 • Og meget, meget mere J
DEN POSTUROLOGISKE VÆRKTØJSKASSE INDEHOLDER
 • Posturologiske test, så du let kan overskue behandlingsforløbet
 • Viden om punkter i øret, der har indflydelse på vores kropsholdning
 • Indlægssåler. Du lærer at lave en indlægssål til dine patienter
 • Øvelser for øjne og kæbe
 • Magneter til afspænding og test
 • Frekvensviden så du kan søge og behandle effektivt, både med og uden nåle

I Posturologisk Behandling ser vi på fodtøj på en anden måde end de fleste. Det er vigtigt at fodtøjet sidder godt på foden. F.eks er klipklapper og lignende ikke godt. Men svang og sko der er som støbt omkring foden er heller ikke noget vi støtter op om. Det er vigtigt at foden selv kan arbejde og bliver styrket i hverdagen ved brug. Forhøjet svangstøtte forhindrer foden i at bevæge sig frit.

At lave en posturologisk sål er derfor en naturlig del af Posturologien og det er ikke svært at lave, for vi lave dem sammen, så du ved præcis hvordan det foregår.  Du vil også lærer at benytte et podoskop.


ALT DETTE LÆRER DU PÅ POSTUROLOGI MODUL 1:

 • Kort om Posturologi
 • Posturologiske indgange
 • De 3 referencer - Ego, All og Geo
 • Alder og posturologi
 • Gir30 og GL+
 • Grundpunkter
 • Hårdtsammenbid punkter
 • Smerter behandlings program fra Dr. Michel Marignan
 • Magneter
 • Øvelser:
  Kæbe og tunge
 • Parafunktioner
 • Test:
  zig zag og lyd
  Triade
  APO
  Cervical

DISSE LIDELSER/PROBLEMATIKKER LÆRERE DU AT BEHANDLE PÅ I POSTUROLOGI MODUL 1:

 • Smerter:
  Smerter i bevægeapparatet
  Piskesmæld og hjernerystelse
  Hovedpine og migræne - relateret til kæbe nakke
  Musearm, golf- og tennisalbue
  Smerter i nakke og lænd
  Smerter i fødderne og fodstillingsproblemer
  Neurologiske smerter som trigeminus neuralgi mm
 • Hormonelle ubalancer som barnløshed, menstruationssmerter mm

Læs mere om Posturologi Modul 1 her


REDSKABER DU LÆRER AT BRUGE PÅ POSTUROLOGI MODUL 2:

 • Terapiforhindringer
 • Test:
  Meersmann
  Fokus
  Cover
  Barre´s
  Basanis
  Hejre
  ribben
 • Øvelser
  Øjne
 • Redskaber:
  Podoskop
 • Fremstilling af Posturologiske såler – neurostabs mm

DISSE LIDELSER/PROBLEMATIKKER LÆRERE DU AT BEHANDLE PÅ I POSTUROLOGI MODUL 2:

 • Skoliose
 • Scheuermann
 • Tågang
 • Fodstillingsproblemer og smerter ved som valgus, varus, forfodsplatfod mm
 • Hovedpiner relateret til øjenproblematikker
 • Synsforstyrrelser, øjensamarbejde og andre synsproblematikker
 • Balance i kroppen, transportsyge og svimmelhed
 • Stress, depression og tristhed
 • Koncentrationsbesvær og følelsen af at være ”ved siden af sig selv”
 • Søvnløshed og træthed
 • Dysleksi og Dyskalkuli
Kontaktperson:
Email:

Overgangsalder & inflammation - November

Kurset er af 8 varighed, samt 2 timers e-learning, hvis du ikke i forvejen har AuriculoTerapi modul 1. Der er plads til 12 deltager på kurset.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København. Du kan deltage ved FREMMØDE eller WEBINAR.

Tidsrum: 9-17

Læs mere Luk
12 nov.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godthjælp
Kursus slut: 12-11-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger o.l. For at deltage på dette kursus skal du minimum have deltaget på AuriculoTerapi 1 eller tage 2 timers e-learning. Er du i tvivl, om du kan deltage, kontakt underviseren.
Pris: 1400
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse
HVAD SKER DER NÅR ØSTROGEN- OG TESTOSTERON-NIVEAUET FALDER HOS HENHOLDSVIS KVINDER OG MÆND!?

Hos kvinder kaldes det Klimakteriet, hos mænd kaldes det Andropause.

Overgangsalder er ikke kun noget der påvirker kvinder, men i høj grad også mænd.

Mænds overgangsalder starter omkring 50-60 årsalderen, hvor kvinders startet ca 45-55 årsalderen, afhængig af livsstil.

Vi ser på hvad der er med til at starte overgangsalderen og dermed også hvad vi kan behandle for at få stoppet en for tidlig overgangsalder, samt at fjerne eller dæmpe symptomerne, så de er til at leve med.

SYMPTOMER HOS KVINDER:
 • Hedeture
 • Nattesved
 • Søvnløshed
 • Tørre slimhinder, især i skeden
 • Smerter ved samleje
 • Blødningsforstyrrelser
 • Hyppigere blærebetændelser
 • Natlig vandladningstrang
SYMPTOMER HOS MÆND:
 • Træthed
 • Søvnproblematikker
 • Nedsat sexlyst
 • Øget fedtdepoter om hofte og på maven
 • Nedsat muskelmasse
 • Brystmuskulaturen der daler
 • Knogler der afkalker

BEHANDLING AF INFLAMMATION MED AURICULOTERAPI / ØRE AKUPUNKTUR

Hvad er inflammation? Hvorfor opstår inflammation? Og hvordan behandler vi inflammation?

Inflammation viser sig på mange forskellige måder, og derfor er det vigtigt at forstå hvorfor og hvordan inflammationen opstår forskellige steder i kroppen. 

INFLAMMATION ER FORBUNDET MED FLERE FORSKELLIGE SYMPTOMER:
 • Smerte
 • Hævelse
 • Rødmen
 • Udslet
 • Kløe
 • Blødninger, f.eks. i tarmen
 • Allergiske reaktioner
BEHANDLING AF IMMUNSYSTEMET:

På dette kursus vil vi se på hvad der gør, at vi får inflammationstilstande og hvordan vi behandler dem. Vi skal tale om kost, livsstil, alder, stress og følelsesmæssige tilstand, som er alle vigtige medspillere i hvordan vores krop regenererer. Hvis vi hele tiden er i en overbelastningstilstand, skal kroppen kæmpe konstant, og det svækker vores immunsystem.

Ud fra denne viden kan vi behandle med AuriculoTerapi og AuriculoMedicin. Vi kommer altså både ind på hvilke zoner og punktkombinationer i øret der er relevante, men også hvordan vi kan behandle med farver og frekvenser.

DISSE INFLAMMATIONSTILSTANDE VIL VI BL.A. KOMME IND PÅ:
 • Tarme: Colitis Ulcerosa, Crohn, IBS
 • Kronisk Blærebetændelse
 • Kronisk Bihulebetændelse
 • Inflammation i muskler og led: Leddegigt, psoriasisgigt, rygsøjlegigt (Morbus Bechterew), urinsyregigt, muskelgigt
Kontaktperson:
Email:

Smerter i bevæge apparatet & Kæbe- og Nakke problematikker - November

Kurset er på 8 timer. Har du ikke taget AuriculoTerapi modul 1, anbefaler vi at du tager AuriculoTerapi for Novicer e-leraning inden kursusstart.

Sted: Sortedam Dossering 59, 2100 København

Tidsrum: 9-17

Læs mere Luk
13 nov.
Udbyder: Rikke Godthjælp
Undervisere: Rikke Godthjælp
Kursus slut: 13-11-2022
Forplejning:
Målgruppe: Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger o.l. For at deltage på dette kursus skal du minimum have deltaget på AuriculoTerapi 1 eller tage 2 timers e-learning. Er du i tvivl, om du kan deltage, kontakt underviseren.
Pris: 1400
Betalingsbetingelser: https://shop.godthjaelp.dk/terms
Beskrivelse

Man kan mærke en forskel med det samme

Der er flere måder at gå til et smerteproblem med AuriculoTerapi og Posturologi. Du kan fjerne smerterne med det samme, hvis din patient eksempelvis skal ud og performe. Du kan også vælge at arbejde med årsagen og få en dybere og mere holdbar løsning og resultat. Både akutbehandling og årsagsbehandling har sin berettigelse til forskellige tider.

Med kombinationen af AuriculoTerapi og Posturologi har du et stærkt redskab der giver resultater.

PÅ DETTE KURSUS SER VI PÅ, HVAD DER KAN VÆRE ÅRSAGEN TIL PROBLEMET, OG HVORDAN VI BEHANDLER:
 • Tilbagevendende smerter
 • Flyvesmerter, når smerterne flytter sig rundt i kroppen
 • Muskelsmerter
 • Ledsmerter
 • Nervesmerter

DU VIL LÆRE PUNKTER OG TEST AT KENDE, DER KAN BEHANDLE OG AFDÆKKE PROBLEMSTILLINGEN TIL PATIENTENS SMERTER. VI KOMMER SÅLEDES RUNDT OM:
 • skelettets placeringer i øret
 • nervernes placering i øret og hvilket plexus, du bruger til hvad
 • led- og muskelzonernes placeringer i øret
 • posturologisk test så du ved, hvad du skal behandle
 • punktlokalisationer
NAKKEPROBLEMATIKKER

Kæben kan, ved hårdt sammenbid eller fejl i bidfunktionen, påvirke hele vores krop negativt.
Vi kan bl.a. få voldsomt ondt i nakke og skuldre, fordi der opstår muskelspænding og myoser. Dette træk i muskulaturen kan give 1. ribbenssyndrom, hvilket kan påvirke øvre ekstremiteter og området omkring skulderbladene og give nervesmerter op i nakken.

HVAD KAN KÆBEDYSFUNKTION PÅVIRKE:
 • Hormonsystemet og derved menstruationscyklus, fertilitet og psyken, sult, mm.
 • Synet og derved øjensamarbejdet og de to hjernehalvdeles samarbejde, hvilket kan give koncentrationsbesvær, læsevanskeligheder, søvnproblematikker, psykisk belastning, mm.
 • Kropsholdningen som i ubalance kan give bl.a. negativt slid på knogler og led, tryk på nerver samt overspændte og belastede spændte muskler.
 • Det indre øre og derved vores balancesans og hørelse, eksempelvis tinnitus.
 • Centralnervesystemet og derved vores stressniveau, fordøjelsen, åndedrættet, førligheden, smerteinformation og meget mere.
 • Fodstillingen og derved hvordan vi bevæger os. Vigtigt information til behandling af smerter i bevægeapparatet.
Kontaktperson:
Email:

Du finder herunder mere information om kurser og efteruddannelse.

Efteruddannelseskrav for medlemmer af PA

Som medlem af PA skal du opfylde følgende krav til at vedligeholde din forpligtelse til efteruddannelse:

 • 48 timers efteruddannelse hvert 3. år.
 • Opdateret førstehjælpskursus hvert 2. år, på minimum 3 timer og med en instruktør, som er godkendt af Dansk Førstehjælps Råd.

For at bibeholde din RAB-registrering, skal du kunne dokumentere din efteruddannelse lever op til PA’s minimumkrav. PA skal dokumentere dette over for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Krav til dokumentation for efteruddannelse for medlemmer af PA

Du skal sikre dig, at når du deltager på kursus, så skal følgende fremgå af kursusbeviset:

 • Dit fulde navn (evt. fødselsdato).
 • Navn/indhold på kurset.
 • Underviserens navn.
 • Dato(er) for kurset. For onlinekurser skal der blot stå datoen for udstedelse af kursusbevis.
 • Antal timer, kurset har varet (1 time = 45 minutters undervisning og 15 minutters pause. Dette gælder for såvel fremmødekurser, webinarer som for onlinekurser).
 • Navn på kursusudbyderen/skolen.

Hvis du er i praktik eller får supervision, er formalia, at vedhæftede formular udfyldes af såvel dig som din supervisor på praktikstedet.

Du skal efterfølgende uploade den som efteruddannelse til PA under ”Din efteruddannelse” på intranettet.

Krav til fagligt indhold

For at PA kan godkende kurser m.v. som RAB-efteruddannelse, er det et krav, at kurset i bredeste forstand har relevans for dit virke som akupunktør.

Det kan fx være kurser i:

 • Andre behandlingsformer (homøopatiske midler, massage, vitaminer, m.v.).
 • Regnskab, markedsføring.
 • Psykologi, coaching, kommunikation, ledelse.
 • Specifikke eller udvidede kurser i anatomi, fysiologi, farmakologi, patologi.
 • Patientsikkerhed, utilsigtede hændelser, egenkontrol i klinikken.
 • Etiske retningslinjer, lovgivning.
 • Danskkurser for udenlandske akupunktører.
 • Og selvfølgelig alle kurser med et akupunkturfagligt indhold, såvel teoretisk som praktisk.

Medlemmer kan læse mere på intranettet om kravene til efteruddannelse.

Kontakt kursusudvalget med alle spørgsmål til efteruddannelse på af@aku-net.dk

For at din efteruddannelse kan godkendes både som almindelig RAB-efteruddannelse OG som dokumentation til den kommende autorisation, er der dog mere specifikke krav til dokumentationens udformning, til fagligt indhold samt til undervisernes kompetencer.

Er du kursusudbyder?

Ønsker du at få dit kursus vist på siden? Så kontakt kursusudvalget på af@aku-net.dk

Så kan vi gennemgå, hvad der kræves, førend dit kursus kan godkendes.