ETCMA - European Traditionel Chinese Medicine Association

I Danmark er der ingen officiel beskrivelse af eller krav til, hvad en akupunkturuddannelse fagligt skal indeholde. Det kan hver enkelt akupunkturskole helt selv vælge.

Derfor har Praktiserende Akupunktører valgt at definere kravene til det faglige indhold og læringsmålene for akupunkturuddannelse ud fra de specifikke krav, som den europæiske organisation for akupunktur har defineret (ETCMA).

ETCMA (European Traditionel Chinese Medicine Association) er en europæisk paraplyorganisation for akupunktur-brancheforeninger i Europa, hvis formål er at virke for udbredelse af kendskab til akupunktur internationalt.

ETCMA arbejder samtidig benhårdt for, at akupunktører i Europa skal have erhvervet en akupunkturuddannelse med nogle specifikke uddannelseskrav.

ETCMA har derfor defineret et sæt minimumskrav til en akupunkturfaglig uddannelse.

Du finder ETCMA's krav til akupunkturuddannelsen bagest i studieordningen for den PA-godkendte akupunkturuddannelse - for det er disse krav, som de PA-godkendte skoler underviser ud fra.

Du kan læse mere om ETCMA på deres hjemmeside.

Praktiserende Akupunktører arbejder for, at uddannelsen til akupunktør skal gøres til en autoriseret sundhedsuddannelse.

De uddannelseskrav, PA arbejder for skal ligge bag en autorisation, er ETCMA's krav for akupunkturuddannelsen.

Derfor anbefaler PA, at du vælger at tage din akupunkturuddannelse på en PA-godkendt skole.

PA har som den eneste brancheforening i Danmark valgt at sætte ”barren” efter ETCMA's uddannelseskrav, som ligger betydeligt over det timetalskrav, der i Danmark er beskrevet i RAB-bekendtgørelsen.

Derfor er PA den eneste brancheforening i Danmark, der er medlem af ETCMA.

Arbejdet med at udbyde akupunkturuddannelsen på ETCMA’s mindstekrav startede tilbage i 2015 i samarbejde med de PA-godkendte skoler, og uddannelseskravet er gradvist øget siden da.

Uddannelsesbeskrivelsen er fuldendt med udarbejdelsen af studieordningen for den PA-godkendte akupunkturuddannelse i 2019.

Hvis du ønsker at se, hvilke skoler i Danmark, der udbyder den PA-godkendte Akupunkturuddannelse, som er baseret på ETCMA's krav, så gå til de PA-godkendte skoler.