Fertilitet

Fertilitetsproblemer

Flere og flere oplever at måtte slås med ufrivillig barnløshed (fertilitetsproblemer).

Hos nogle par er årsagen at finde hos kvinden, hos andre par er det hos manden, og nogle par oplever, at det er en kombination af fertilitetsproblemer hos begge parter. Uanset hos hvilken af parterne, årsagen til ufrivillig barnløshed er at finde, er det svært for et par at måtte slås med ikke at kunne få børn af naturens vej.

Akupunktur kan reducere stress i forbindelse med ønske om graviditet.

Stress, bekymringer og nervøsitet i større eller mindre omfang følger ofte i kølvandet, når ønsket om et barn ikke bliver opfyldt - sindstilstande, som ikke er fordelagtige, når en graviditet ønskes.

Du kan herunder downloade foreningens folder om "Akupunktur og fertilitet".

Om fertilitet

Kvinders fertilitet1

Årsagen til fertilitetsproblemer hos kvinden er ofte hormonforstyrrelser. De to mest hyppige hormonforstyrrende lidelser er PCO og PCOS.

PCO er en betegnelse for forandringer på æggestokkene, hvor der findes flere blærer (follikler) i æggestokkene end normalt. Diagnosen stilles ved hjælp af en ultralydsskanning. PCO forårsager:

 • Uregelmæssige eller udeblevne ægløsninger.
 • Kvinder med PCO vil ofte opleve uregelmæssige menstruationer eller lange intervaller imellem disse.

PCOS står for ’Poly Cystisk Ovarie Syndrom’. For at få stillet diagnosen PCOS skal man have mindst to ud af følgende symptomer:

 • Én eller begge ens æggestokke skal være polycystisk.
 • Manglende menstruationer eller lange menstruationscyklusser.
 • Overproduktion af mandligt kønshormon, som kan påvises ved hjælp af en blodprøve.
 • Sidst kan sygdommen endometriose også nedsætte kvindens frugtbarhed, da sygdommen kan forårsage sammenvoksninger omkring æggelederne.

Mænds fertilitet2

Findes årsagen til ufrivillig barnløshed hos manden, skyldes det sædkvaliteten. Sædkvaliteten kan være nedsat af mange forskellige årsager.

I nogle tilfælde har manden ikke selv indflydelse på årsagen til den nedsatte kvalitet, imens der også findes en række faktorer, manden selv kan ændre på for at forbedre den.

Herudover er der en række andre faktorer, som forskere peger på, kan have en indflydelse på en nedsat sædkvalitet:

 • For megen kaffe eller cola.
 • Sygdom og medicinsk behandling.
 • Inaktivitet og overvægt.
 • For meget mættet fedt.
 • For højt alkoholindtag.

Akupunktur og fertilitet

Akupunktur er behandling uden brug af medicin, der kan bruges af både kvinder og mænd for at øge muligheden for at opnå graviditet.

Tal med jeres lokale akupunktør om et behandlingsforløb, der er tilpasset netop jeres situation, hvad enten I
ønsker at bruge akupunktur som supplement til fertilitetsbehandling (både ved insemination og IVF- behandling) eller som et behandlingstilbud for jer, der vil forbedre graviditetschancen på egen hånd.er det

JO TIDLIGERE I FORLØBET I STARTER MED AKUPUNKTUR - JO BEDRE ER DET!

Akupunktur er en hyppigt anvendt behandlingsform som supplement til fertilitetsbehandling.

Akupunktur kan anvendes uanset, om I lige er startet på ”projekt barn”, om I har problemer med at undfange, har haft gentagne aborter, eller om I allerede er i behandling for barnløshed.

Årsagerne til barnløshed hos mænd og kvinder kan skyldes mange forhold. Uanset årsagerne, er det vigtigst at tale om det og gøre noget ved det.

Find en behandler der kan hjælpe.

Derfor skal du vælge en PA-godkendt akupunktør

Medlemmer af PA lever op til høje uddannelse- og efteruddannelseskrav samt skal overholde Etiske og kliniske retningslinier.